Γ. Κυριακίδης: Αναγκαία η λήψη μέτρων για την προστασία των διανομέων

Την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας για τους διανομείς επεσήμανε ο διανομέας, Γιάννης Κυριακίδης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΙΔΥΚ. Μετά την κινητοποίηση της προηγούμενης εβδομάδας, τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνάδελφοί του κατάφεραν και συνέστησαν Σωματειακή Επιτροπή Διανομέων η οποία θα ασχολείται πιο εξειδικευμένα με τα ζητήματα του κλάδου.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες” σημείωσε πως πρόκειται για ένα «βήμα» οργάνωσης για την καλύτερη διεκδίκηση των αιτημάτων των διανομέων, με τελικό στόχο την καλυτέρευση των εργασιακών τους συνθηκών, δηλαδή του οκταώρου, που γίνεται δεκάωρο και δωδεκάωρο.

«Τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι 200 και πλέον διανομείς της Ροδόπης δεν διαφέρουν σε σχέση με αυτά των συναδέλφων μας από την υπόλοιπη χώρα: κράνη, γιλέκα, μπότες, γάντια, αδιάβροχα για να βγαίνουμε πιο ασφαλείς στο δρόμο», είπε ο κ. Κυριακίδης, σημειώνοντας ότι και από τους δρόμους της πόλης δεν λείπουν τα ατυχήματα την ώρα της δουλειάς.
«Η πίεση της δουλειάς είναι μεγάλη, όχι μόνο λόγω του φόρτου εργασίας, αλλά και της πίεσης των χρονομέτρων. Δυστυχώς το βλέπουμε στην πράξη, κάποια είναι θανατηφόρα, όπως αυτό στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε αναφερόμενος στο συνάδελφό του που έχασε προ ημερών τη ζωή του στην συμπρωτεύουσα εν ώρα εργασίας.

«Θα είμαστε ακόμη πιο δυνατοί στο δρόμο, στις διεκδικήσεις μας. Ο κόσμος, όσο δραστηριοποιείται και κινητοποιείται έχει νίκες», σημείωσε προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται να φεύγουμε και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε το βράδυ στο σπίτι».

Ήδη έχει υποβληθεί από την πλευρά τους το αίτημα της απαγόρευσης εργασίας με ακραίες καιρικές συνθήκες, μετά το περσινό εργατικό ατύχημα, όταν διανομέας οδηγώντας σε συνθήκες παγετού, έπεσε σπάζοντας και τα δυο του πόδια. «Δεν μπορούμε να βγούμε με ένα παπάκι με τους δρόμους να είναι γεμάτοι νερό για να παραδώσουμε παραγγελία ή όταν χιονίζει και η ολισθηρότητα είναι μεγάλη» σημείωσε.

Λόγω του ηλεκτρονικού εμπορίου που «ανθεί» πρόσθεσε πως «δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι έχουν έρθει στο χώρο τα τελευταία χρόνια, όπως και άλλοι που λόγω της ακρίβειας αναγκάζονται να βρουν και ένα έξτρα μεροκάματο. Ωστόσο ο αριθμός των παραγγελιών είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τον αριθμό του προσωπικού που πρέπει να τις εξυπηρετήσει με την πίεση να γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Γι αυτό και καλούμε όλους τους διανομείς της πόλης να έρθουν σε επαφή με την Επιτροπή μας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μεγάλη συμπαράσταση που έδειξε ο κόσμος όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και κάποια παράπονα που σημειώνονται: «Μας στηρίζει πάρα πολύ. Υπάρχουν κάποιοι βέβαια που παραπονούνται για την οδηγική μας συμπεριφορά, θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι οφείλεται στην πίεση της δουλειάς λόγω του χρονομέτρου, των πολλών παραγγελιών, της πολύωρης καθημερινής ενασχόλησης. Δουλεύουμε δέκα ώρες κάνουμε και δύο και τρεις δουλειές για να ανταπεξέλθουμε στην πίεση».

Μην παραλείποντας να προσθέσει: «Δεν συμφωνώ με την παραβίαση του ΚΟΚ. Πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε επαγγελματίες στη δουλειά μας. Θέλουμε να γυρίσουμε σπίτι μας και να είμαστε κι εμείς οι ίδιοι ασφαλείς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος