Η απογραφή του πραγματικού πληθυσμού δίνει δύναμη στην Καλαμαριά

Έκκληση προς όλους τους κατοίκους του Δήμου Καλαμαριάς να μείνουν και να καταγραφούν στον τόπο κατοικίας τους απευθύνει ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλλης.

«Η τελευταία απογραφή έδωσε 92.000 πληθυσμό, οριακά κάτω από τις 100.000 κατοίκους και αυτό είχε οικονομικές συνέπειες», τονίζει ο κ. Δαρδαμανέλλης. «Βάση των στοιχείων που συγκεντρώνονται κατά την απογραφή που διενεργεί η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία κατανέμονται τα κονδύλια στους κατά τόπους Δήμους.  Έτσι, ο δήμος Καλαμαριάς έχασε περίπου επτά εκατ. ευρώ, από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, λόγω της μη καταγραφής όλων των κατοίκων του», σημειώνει ο δήμαρχος.

Η εξέλιξη, ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη μιας πόλεως εξαρτάται από την οικονομική ισχύ που θα της δώσει η απογραφή.

Αυτός είναι ο λόγος μιας ενημερωτικής καμπάνιας που προωθεί ο Δήμος Καλαμαριάς. Ο κάθε ένας πρέπει να έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσωπικής ευθύνης και να μην περιορίζονται οι πολίτες σε μεμψιμοιρίες για τα κακώς κείμενα. Η απογραφή είναι ένας τρόπος για να βάλουν όλοι το δικό τους λιθαράκι έως τις 26 Νοεμβρίου που θα διενεργηθεί η καταγραφή του πληθυσμού ηλεκτρονικά ή αργότερα από τα ειδικά συνεργεία, για την διευκόλυνση εκείνων που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία.

Όπως εκτιμάται ο πραγματικός πληθυσμός του Δήμου Καλαμαριάς  ανέρχεται στις περίπου 110.000. Να στηρίξουμε τον τόπο που ζούμε και να του δώσουμε δύναμη, καταλήγει ο Γιάννης Δαρδαμανέλλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος