Σε δύο εταιρείες σπάει η Johnson & Johnson

Η Johnson & Johnson, σχεδιάζει να χωριστεί σε δύο εταιρείες, χωρίζοντας το τμήμα που πουλά, 15 δισεκατομύρια δολάρια το χρόνο, σε επιδέσμους Band-Aid, φάρμακα Tylenol και σκόνη μωρού Johnson, μια απόφαση, που δείχνει πόσο έχει αλλάξει η υγειονομική περίθαλψη, από τότε που η εταιρεία βοήθησε στην πρωτοπορία του κλάδου.

Η μεγαλύτερη, σε πωλήσεις, εταιρία προϊόντων υγείας, στον κόσμο, θα διαχωρίσει την υψηλού περιθωρίου, αλλά υφηλού ρίσκου,  επιχείρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, από τη φημισμένη, αλλά πιο αργή, καταναλωτική επιχείρηση, δημιουργώντας δύο εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες.

Η J&J θα διαχωρίσει το τμήμα καταναλωτών της,  σε 18 με 24 μήνες, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Άλεξ Γκόρσκι.  Η J&J αποφάσισε να κάνει την αλλαγή, όπως δήλωσε, επειδή οι επιχειρήσεις, οι πελάτες και οι αγορές τους έχουν αποκλίνει τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του διαστήματος της πανδημίας. Οι μηνύσεις ότι η φερόμενη χρήση, της Σκόνης Μωρού προκάλεσε καρκίνο, δεν έπαιξαν κάποιο ρόλο, σχολίασε.

«Ο καλύτερος δρόμος προς τα εμπρός για να διασφαλίσουμε βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα και να ανταποκριθούμε καλύτερα στις απαιτήσεις των ασθενών και των καταναλωτών είναι να λειτουργήσει η καταναλωτική μας επιχείρηση ως ξεχωριστή εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε ο κ. Γκόρσκι  σε συνέντευξή του.

Ποια μορφή θα πάρει η διάσπαση, πώς θα ονομαστεί η νέα εταιρεία και ποιος θα ηγηθεί δεν έχει ακόμη επιλυθεί, είπε ο κ. Γκόρσκι,  αν και είπε ότι η J&J σχεδίαζε να δομήσει τη συναλλαγή αφορολόγητα.

Είναι πιθανό η J&J να διασπασει τη μονάδα καταναλωτών της και να προχωρήσει σε προσφορά μετοχών, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση, δήλωσε ο κ. Γκόρσκι.

Η απόφαση λαμβάνει χώρα μετά από τις αποφάσεις αντιπάλων, όπως η Pfizer, η PFE, και η Merck, να διαωρίσουν τις καταναλωτικές τους επιχειρήσεις και να διπλασιάσουν τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα φαρμακευτικά προϊόντα.

Δημήτρης Γ. Απόκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος