Ι. Κιούμης: Ένας στους τρεις δεν θέλει να εμβολιαστεί – Τα πράγματα είναι δύσκολα (video)

«Ένας στους τρεις Έλληνες δεν έχει καταφέρει, για τον οποιοδήποτε λόγο να εμβολιαστεί. Αυτό είναι το καύσιμο όπλο που τροφοδοτεί την πανδημία που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή. Bρισκόμαστε σε μια κρίση και τα πράγματα αναμένονται να γίνονται κάπως χειρότερα το επόμενο διάστημα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ιωάννης Κιούμης, Πνευμονολόγος και Καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο ΑΠΘ.

Μιλώντας για τους ανεμβολίαστους στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Κιούμης τους χαρακτήρισε ως ετερόκλητο πλήθος. «Άλλοι έχουν θρησκευτικούς λόγους, άλλοι πιστεύουν σε παγκόσμιες συνωμοσίες, άλλοι είναι επιφυλακτικοί σχετικά με το εμβόλιο, άλλοι έχουν έναν φόβο» είπε ο γιατρός, ο οποίος ανέφερε ότι πλέον δεν υπάρχει καμία επιχειρηματολογία που μπορεί να τους πείσει.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο της αποστολής sms στους ανεμβολίαστους ο κ. Κιούμης επισήμανε ότι ο ίδιος είναι αντίθετος καθώς θεωρεί ότι θα έχει τα αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα, λέγοντας ότι είναι «κακή ιδέα. Το SMS που γίνεται μονόπλευρα δεν είναι συζήτηση».

O κ. Κιούμης αναφέρθηκε, επίσης, στην τρίτη δόση του εμβολίου και την χορήγηση αντισωμάτων εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του για τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, λέγοντας ότι οι επιστήμονες βασίζουν τις όποιες αποφάσεις τους σε κάποιες γενικεύσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος