Οικονομική ενίσχυση 3,35 εκατ. ευρώ στον πυρόπληκτο δήμο Ανατολικής Μάνης

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, χρηματοδοτείται με τον ποσό των 3.350.000 ευρώ, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ζημιών και των καταστροφών, που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή, τον περασμένο Αύγουστο.

Τα χρήματα, πρόκειται να διατεθούν για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης ζημιών στη δημοτική και αγροτική οδοποιία, στις πληγείσες περιοχές της Δ.Ε. Γυθείου, Δ.Ε. Σμύνους και Δ.Ε. Οιτύλου.

Θα γίνουν έργα για την αντιμετώπιση προβλημάτων βατότητας που προέκυψαν μετά την πυρκαγιά, τα οποία προβλέπουν τσιμεντοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις, υποστυλώσεις πρανών, εργασίες προστασίας των οδών από κατολισθήσεις, με κατασκευή τοίχων αντιστήριξης (κατά περίπτωση) κ.λ.π.

Σημειώνεται ότι άμεσα οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Ανατολικής Μάνης, είχαν προχωρήσει στην σύνταξη μελετών και είχαν υποβληθεί αιτήματα έκτακτης χρηματοδότησης του Δήμου, για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Για το λόγο αυτό είχαν πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου συναντήσεις με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές, στο Δημαρχείο στο Γύθειο, ενώ ακολούθησε, πρόσφατα και ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για την ανασυγκρότηση του πυρόπληκτου δήμου Ανατολικής Μάνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος