Κοινές περιπολίες ρωσικών και κινεζικών πολεμικών πλοίων στον Ειρηνικό

Για πρώτη φορά, πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού, πραγματοποίησαν κοινές περιπολίες στον Ειρηνικό Ωκεανό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, “τα πολεμικά πλοία του ρωσικού ναυτικού και των ναυτικών δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποίησαν για πρώτη φορά κοινές περιπολίες στο δυτικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο της κοινής περιπολίας, η ομάδα των πλοίων πέρασε από το στενό του Σανγκάρ. Τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων της Ρωσίας και της Κίνας, σύμφωνα με τους επιτελείς τους επεξεργάστηκαν κοινούς τακτικούς ελιγμούς, ενώ πραγματοποίησαν και μια σειρά από ασκήσεις.

Συνολικά κατά της διάρκεια της κοινής περιπολίας τα πλοία κάλυψαν περισσότερα από 1.700 ναυτικά μίλια. Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με δέκα πλοία και η Κίνα με πέντε. Υπενθυμίζεται, πως πριν λίγα εικοσιτετράωρα και σχεδόν ταυτόχρονα με την κοινή περιπολία, είχε διεξήχθη στη Θάλασσα της Ιαπωνίας η μεγάλης κλίμακας διμερής ναυτική άσκηση Ρωσίας και Κίνας Maritime Interaction-2021.

Ανταπόκριση – Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος