Υπόθεση βιτριόλι – Ν. Αλεξανδρής: Ίσως στις 29/ 10 η απόφαση – Τα συμπεράσματα από την αγόρευση του εισαγγελέα

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα μετά την πρόταση -καταπέλτη του εισαγγελέα και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, που μας έχουν ορίσει δικάσιμους, περιμένουμε απόφαση, είπε στην ΕΡΤ για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής.

Εξαιρετική χαρακτήρισε την πρόταση του εισαγγελέως ο δικηγόρος του θύματος, επισημαίνοντας:

«Κατέδειξε ότι η κατηγορούμενη έδρασε με τρόπο που προσιδεάζει σε εγκληματικές οργανώσεις και όχι σε άνθρωπο χωρίς πείρα.

«Εκτός από τον τρόπο δράσης ο εισαγγελέας κονιορτοποίησε τα επιχειρήματα της υπεράσπισης περί βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης και άγγιξε όλο το ακροατήριο ισορροπώντας μεταξύ νομικής και ανθρώπινης διάστασης του θέματος», πρόσθεσε ο δικηγόρος και τόνισε:

«Φρονώ ότι το δικαστήριο θα ακολουθήσει την πρόταση του εισαγγελέως».

«Θα το έκανε και τρίτη φορά»

Ο κ. Αλεξανδρής εξήγησε ότι χθες στο δικαστήριο αναδείχθηκε ότι ακόμη και μετά τη δεύτερη ανεπιτυχή προσπάθεια κατά της Ιωάννας η κατηγορούμενη «δεν το έβαλε κάτω κι έψαξε να εισέλθει στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν το θύμα και να τη σκοτώσει».

«Η δράστης σηκώθηκε κι έφυγε μετά την εισαγγελική πρόταση»

Η αποχώρηση της 36χρονης κατηγορουμένης δείχνει πολλά για το χαρακτήρα της, είπε ο Νίκος Αλεξανδρής και στάθηκε στο σημείο που ο εισαγγελέας απευθύνθηκε σε εκείνη λέγοντας ότι της προσφέρεται δίκαιη δίκη. «Αλλά εσύ δεν έχεις δώσει στην Ιωάννα το δικαίωμα για δίκαιη δίκη», είπε ο εισαγγελέας και προφανώς εννοούσε ότι δεν έχει καν κοιτάξει το θύμα στα μάτια, ανέφερε ο κ. Αλεξαδρής.

Τέλος, σημείωσε ότι για το θέμα του συνεργού, θα έρθει η ώρα της ποινικής δίωξης όταν η δικογραφία διαβιβαστεί στο Ποινικό Δίκαιο.

Πηγή: ΕΡΤ- Εκπομπή «Από τις 6»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος