Πετρούνιας για το #metoo: «Δεν έχω δει αθλητή που έχει πετύχει τους στόχους του, να έχει τέτοιο παράπονο»

O ολυμπιονίκης της γυμναστικής, Λευτέρης Πετρούνιας, έκανε μια δήλωση, η οποία έχει συζητηθεί αρκετά σχετικά με το νέο κίνημα του #metoo και τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις που υφίστανται στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Έλληνας ολυμπιονίκης μίλησε για κάποια μεμονωμένα περιστατικά, για τα οποία δήλωσε πως λυπάται, ωστόσο ανέφερε πως δεν έχει δει αθλητές που έχουν πετύχει τους στόχους τους να έχουν μιλήσει για τέτοιου είδους περιστατικά.

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια αναμφισβήτητα προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και θα συζητηθούν σε μεγάλο βαθμό. Η απάντησή του ήταν άμεση, δηλώνοντας στα social media του πως η δήλωσή του πήρε διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύει ο ίδιος.

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια για το κίνημα #metoo:

«Αν, αν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει αθλητή που να βρίσκεται στα “φώτα” και έχει υλοποιήσει τους στόχους του να έχει τέτοιο παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε στα social media του τα εξής:

«Η δήλωση μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβευω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ενας και κάθε μια που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξη μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη».

Eπιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ