«Δώρισε τα μαλλιά σου για καλό σκοπό»: Δράση από τις γυναίκες στη Ροδόπη

Δύναμη και αισιοδοξία εκπέμπει με το μήνυμά του ο σύλλογος καρκινοπαθών Ροδόπης, «Δώρισε τα μαλλιά σου για καλό σκοπό», που συγκεντρώνει τα κομμένα μαλλιά γυναικών με σκοπό να γίνουν περούκες που προσφέρονται σε καρκινοπαθείς.

Με αφορμή την 25η Οκτωβρίου, παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου  του Μαστού, οι γυναίκες της Ροδόπης δείχνουν την ευαισθησία τους, σε εκείνες που βιώνουν τις συνέπειες της ασθένειας, και οι οποίες μέσω των ακτινοθεραπειών και χημειοθεραπειών, χάνουν ένα κομμάτι της θηλυκότητάς τους. Τα μαλλιά τους.

Η Ροδούλα Κοκκινάκη, πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Ροδόπης, εκτός από την ενημέρωση για την πρόληψη, ανέλαβε μαζί με τις άλλες γυναίκες να δημιουργήσουν μια “τράπεζα”, στην οποία κάθε ενδιαφερόμενη μπορεί να καταθέσει το περίσσευμα  αγάπης και συμπαράστασης.

Η δράση ξεκίνησε προ 5ετίας με το πρόγραμμα δωρεάς μαλλιών «Χάρισε Δύναμη», που έχει στόχο την παροχή περουκών σε γυναίκες ασθενείς. Τα μαλλιά αρχικά συγκεντρώνονταν για τις ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, αλλά στην συνέχεια λόγω της μεγάλης προσφοράς διατίθενται σε κάθε γυναίκα που έχει μπεί στην διαδικασία της χημειοθεραπείας, εξηγεί η κ. Κοκκινάκη.

Τα μαλλιά πρέπει να έχουν τουλάχιστον 18 εκατοστά μήκος, να είναι φρεσκολουσμένα και φυσικά, δηλαδή χωρίς να έχουν υποστεί χημική βαφή, ισιωτική, ντεκαπάζ ή περμανάντ και με όσο το δυνατόν λιγότερες λευκές τρίχες.

Όπως αναφέρει η κ. Κοκκινάκη πολλές νέες κοπέλες, προσφέρονται να χαρίσουν την δύναμη ζωής σε πάσχουσες, ενώ κάποιες από εκείνες που έχουν αποθεραπευτεί επιστρέφουν τις περούκες, για να στολίσουν το κεφάλι κάποιας άλλης ασθενούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος