Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Βροχές σε όλη τη χώρα – Πού αναμένονται επικίνδυνα φαινόμενα

Η «Αθηνά» συνεχίζει την επέλασή της με βροχές και καταιγίδες και σήμερα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με έμφαση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ενώ έντονα φαινόμενα (πιθανές χαλαζοπτώσεις, ισχυρές ριπές ανέμων) περιμένουμε στην Κεντρική Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης και στη Θεσσαλία. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ στα βόρεια πελάγη, νοτιάδες στο Ιόνιο και βοριάδες στο Αιγαίο, στα υπόλοιπα τα 4-6 και η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, δε θα ξεπεράσει στα κεντρικά και βόρεια τους 20-22 βαθμούς, τους 23-26 στα υπόλοιπα και τους 27 στα Δωδεκάνησα.

ΑΤΤΙΚΗ
Αυξημένες συννεφιές με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα έντονες κατά τόπους, με σταδιακή βελτίωση προς το βράδυ. Νοτιάδες και από το βράδυ βοριάδες έως 4-6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, ανατολικοί και από το βράδυ βόρειοι άνεμοι έως 4-6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Άστατος θα παραμείνει ο καιρός μέχρι και τη Δευτέρα, με αυξημένες συννεφιές και τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι στο Β. Αιγαίο θα επιμείνουν στα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή το Σαββατοκύριακο, θα ανέβει λίγο τη Δευτέρα.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος