Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης: Οι ελληνικές ταινίες ταξιδεύουν στο Μανχάταν και την Αστόρια

Σε συνεργασία με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και άλλους φορείς, το Hellenic Film Society διοργανώνει και φέτος το New York Greek Film Expo.

Μετά από τις δύσκολες εποχές της πανδημίας, η φετινή διοργάνωση γίνεται σε κανονικές αίθουσες, πάντα με τις επιτρεπτές συνθήκες προβολής.

Για το Φεστιβάλ New York Greek Film Expo αξίζει να αναφερθεί ότι η υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου, γνωστό για την πολιτιστική του συνεισφορά σε καλλιτεχνικές δράσεις στη Νέα Υόρκη, αλλά και η παράλληλη χρονική συνύπαρξη του με το παλαιότερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ στη Νέα Υόρκη, το NYFF, του δίνει ένα μεγαλύτερο εύρος σε πεδίο θεατών. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αντίθεση με τα περισσότερα Ελληνικά φεστιβάλ, που στηρίζονται στους Έλληνες που μετανάστεψαν προηγούμενες δεκαετίες, εδώ το κοινό είναι μεικτό, με αμιγώς κινηματογραφόφιλους πέραν της καταγωγής τους.

Οι ταινίες που παρουσιάζονται αντιπροσωπεύουν τις καλύτερες δημιουργίες των Ελλήνων κινηματογραφιστών τα τελευταία δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων δύο ταινιών και ενός μικρού θέματος σε σενάριο και σκηνοθεσία γυναικών.

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης: Οι ελληνικές ταινίες ταξιδεύουν στο Μανχάταν και την Αστόρια

Ο Ράφτης, το Digger, η Πράσινη Θάλασσα, η Αναζήτηση της Λόρα Ντουράντ, η Ευτυχία, είναι μόνο μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν -ή έχουν ήδη προβληθεί.

Στις περισσότερες από τις ταινίες του προγράμματος, συμπαραγωγός ήταν η ΕΡΤ.

Το ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ Νέας Υόρκης απαρτίζεται από τους George Balafoutis, Jimmy DeMetro, Constantina Conugres, Eva Mallis, Maria Miles και George Stephanopoulos.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος