Βρετανία: Προτεραιότητα των υγειονομικών στον ανεφοδιασμό καυσίμων – Ξεκίνησε η εκπαίδευση οδηγών του στρατού

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Προτεραιότητα στους εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς για ανεφοδιασμό βενζίνης από συγκεκριμένα πρατήρια καυσίμων αποφάσισε η βρετανική κυβέρνηση.

Ο Μπόρις Τζόνσον δέχθηκε  εκκλήσεις  και προτροπές, από ομάδες του NHS, συνδικάτα και ιατρικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης (BMA), καθώς και πολιτικούς των Εργατικών και των Τορις, για να βεβαιωθούν ότι οι κρίσιμες ομάδες εργαζόμενων θα έχουν προτεραιότητα στα καύσιμα. Θέτοντας  παράλληλα όρια στους υπολοίπους οδηγούς καθώς η Ένωση Λιανοπωλητών Βενζίνης δήλωσε ότι η αγορά πανικού εξάντλησε το 90% των αποθεμάτων και πολλοί εργαζόμενοι αδυνατούν να φτάσουν στην εργασία τους

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αποφάσισε να θέσει σε ετοιμότητα περιορισμένο αριθμό δυναμικού των ένοπλων δυνάμεων, εκπαιδεύοντας 150 οδηγούς του στρατού, για να παραδίδουν βενζίνη σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι ελλείψεις, ενώ επιπλέον 80 οδηγοί, πιθανόν να βοηθήσουν τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο δέκα εταιρείες καυσίμων, συμπεριλαμβανομένης της BP, της Shell και της Esso, εξέδωσαν κοινή δήλωση λέγοντας ότι αναμένουν ότι η ζήτηση “θα επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα τις επόμενες ημέρες”. Η κίνηση ήταν μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους Βρετανούς ότι τα κλειστά πρατήρια καυσίμων και οι ουρές που εμφανίζονται σε όλη τη χώρα θα εξομαλυνθούν εάν οι πολίτες αποβάλουν την συμπεριφορά πανικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος