Μ. Βαρβιτσιώτης: Είναι η ώρα να μιλήσουν ανοιχτά οι πολίτες για το πού θέλουν να πάει η Ευρώπη

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τις Διοργανικές σχέσεις και τη διεύρυνση προοπτικών, είχε στις Βρυξέλλες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συμμετέχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδριάζει με φυσική παρουσία στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε σε ανάρτησή του στο τουίτερ:

«Με τον Μάρος Σεφτσοβιτς συζητήσαμε σήμερα για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Τον ενημέρωσα για την πορεία του Διαλόγου στην Ελλάδα και συμφωνήσαμε ότι είναι η ώρα να μιλήσουν ανοιχτά οι πολίτες για το πού θέλουν να πάει η Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει να ακούσει, αν θέλει να προχωρήσει».

Επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συνάντησε τον Επίτροπο για τη Διεύρυνση και τη Γειτονία, Όλιβερ Βάρχελι.

«Τόνισα σήμερα στον Επίτροπο Όλιβερ Βάρχελι ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Η ΕΕ πρέπει να είναι συνεπής & αξιόπιστη απέναντι τους. Θα συνεχίσουμε να προωθούμε την ευρωπαϊκή Ιδέα στους γείτονές μας, γιατί η ΕΕ είναι ισχυρότερη, όταν είναι ολοκληρωμένη» σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Από την πλευρά του, ο κ. Βάρχελι ευχαρίστησε τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για «την καλή συζήτηση». «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για τις προτεραιότητές μας».

Τέλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους.

«Με τον Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους μιλήσαμε σήμερα για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους στη Μεσόγειο & την ανάγκη προστασίας της, σε συνέχεια της Συνόδου EUMED. Ζήτησα την ενεργοποίηση της ΕΕ ιδίως στο ζήτημα της παράνομης τουρκικής αλιείας» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος