ΚΙΝΑΛ για τα 3 χρόνια από το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου: Να αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει

“Τιμούμε τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου και παραμένουμε σε εγρήγορση για την απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής, στα τρία χρόνια από το θάνατό του, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου του 2018 στην οδό Γλάδστωνος.

“Τρία χρόνια χωρίς απόδοση δικαιοσύνης για τον αδικοχαμένο Ζακ Κωστόπουλο. Σαν σήμερα, το 2018, δέχθηκε μια ιδιαίτερα βάρβαρη και σκληρή επίθεση, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος. Εκτός από την αρχική απάνθρωπη επίθεση που δέχθηκε, στη συνέχεια τα αστυνομικά όργανα που κλήθηκαν στο σημείο ενήργησαν κατά του αιμόφυρτου Ζακ με τρόπο, που τραυματίζουν την αναγκαία εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην αστυνομία.” αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει “Τρία χρόνια η οικογένεια του Ζακ, τα αγαπημένα του πρόσωπα και η κοινωνία των πολιτών αναμένουν τη δικαίωση της μνήμης του.
Τον επόμενο μήνα που -έστω και καθυστερημένα- εκδικάζεται η υπόθεση, θα είναι η στιγμή που θα αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει, για μια υπόθεση που σόκαρε την κοινωνία με την ιδιαίτερη σκληρότητα που αντιμετώπισε ένας άνθρωπος που ήταν απολύτως αναγκαίος με τις δράσεις και το λόγο του για τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος