Απόλλων Πάτρας: Η ιστορία επαναλαμβάνεται

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ

Λίγες ημέρες έμειναν για να γίνει πραγματικότητα το “όνειρο” της επιστροφής του Απόλλωνα Πάτρας στα “σαλόνια” του πρωταθλήματος της Basket League. Η νεοφώτιστη ομάδα, μετά από μια συγκλονιστική πορεία στην Α2 Ανδρών, φέτος θέτει νέους στόχους έχοντας ένα αρκετά διαφορετικό ρόστερ σε σχέση με τη χρονιά που μας πέρασε. Το ertnews.gr συνεχίζει τα αφιερώματα για τη νέα σεζόν της Basket League με τους Πατρινούς!

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ

Ο Απόλλωνας ήταν η πρωταθλήτρια ομάδα του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών τερματίζοντας στην κορυφή με 36 βαθμούς (16-4) ακριβώς όσους είχε και ο Ολυμπιακός Β’. Στην ισοβαθμία, η ομάδα από την Πάτρα υπερτερούσε των “ερυθρολεύκων”, καθώς αν και ηττήθηκε στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι με 81-78, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, πανηγύρισε την άνοδο στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας επικρατώντας με 70-63 στην έδρα της.

Καταλυτικός παράγοντας στη χρονιά για το “συγκρότημα” του Νίκου Βεττούλα ήταν ο Γιώργος Διαμαντάκος, ο οποίος μέτρησε 12,3 πόντους, 8,2 ριμπάουντ και περίπου 1 τάπα κατά μέσο όρο ανά αγώνα σε 16 εμφανίσεις. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Ιωάννης Μολφέτας, ο οποίος τελείωσε τη σεζόν με 13,4 πόντους μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Απόλλων Πάτρας: Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Η ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Απόλλωνας Πατρών αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της χώρας και πλέον είναι έτοιμος να ζήσει ξανά το “όνειρο” της Basket League. Η περιοχή της Πάτρας ετοιμάζεται για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια να ξαναζήσει μεγάλες μπασκετικές στιγμές, αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός πως ο Προμηθέας Πατρών όχι απλώς βρίσκεται για άλλη μια χρονιά στην Α1, αλλά πρωταγωνιστεί και μάλιστα με υψηλές βλέψεις και εκτός συνόρων.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι ο Απόλλωνας και ο Προμηθέας αποτελούν τις δύο ομάδες της Πάτρας που έχουν αγωνιστεί σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, γεγονός πρωτόγνωρο για ομάδες από την επαρχεία. Για αυτό το λόγο, η ομάδα του Νίκου Βεττούλα έχει ως βασικό στόχο για τη σεζόν που έπεται την παραμονή της στην κατηγορία και να παρουσιάσει ένα άκρως ανταγωνιστικό προφίλ κόντρα σε ομάδες που έχουν ενισχυθεί αρκετά.

Ωστόσο για να έρθει αυτή η στιγμή, οι Πατρινοί πέρασαν από “χίλια κύματα”. Ο λόγος; Η υπόθεση Άκερ. Η νέα ΚΑΕ της ομάδας ανέλαβε κάποια οφειλούμενα χρέη στον Αμερικανό Άλεξ Άκερ από τη θητεία του στον Απόλλωνα τη σεζόν 2017/18. Πρόσφατα μάλιστα, η ΕΕΑ ενημέρωσε επισήμως πως δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στους Πατρινούς. Ωστόσο αυτό άλλαξε. Οι άνθρωποι του συλλόγου έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να καταφέρει η ομάδα να αγωνιστεί και πάλι στην Α1, με το “αγκάθι” της οφειλής του Άκερ να θεωρείται “λήξαν”, έχοντας αντίτιμο μια ποινή 3 έως 5 βαθμών πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Η στήριξη των φιλάθλων του Απόλλωνα είναι αρκετά μεγάλη και ο κόσμος της Πάτρας το υπενθυμίζει συνεχώς. Η μοίρα φέρνει τον Νίκο Βεττούλα, έναν “ντόπιο” στο “τιμόνι” της ομάδας στην επιστροφή της στην Basket League και μάλιστα για δεύτερη φορά.

Απόλλων Πάτρας: Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Ο Απόλλωνας κινήθηκε με ένα διαφορετικό “μοτίβο” στις μεταγραφικές του κινήσεις λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της κατηγορίας.

Ωστόσο, από τη σεζόν που μας πέρασε, “κράτησε” τους Νίκο Τσιακμά, Γιάννη Μολφέτα, Φώτη Ζούμπο, αλλά και Γιώργο Διαμαντάκο.

Όσον αφορά τις προσθήκες της ομάδας, ήρθαν οι Αμερικανοί, Ντεζόν Ντέιβις, Ορλάντο Κόουλμαν, Σέντρικ Μπάρφιλντ, Ρομπ Μοντγκόμερι, Τζέρεμι ΜακΛάφλιν και Τόμας Κλίβελαντ.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και δύο σημαντικές ελληνικές προσθήκες, αυτές του Νίκου Δίπλαρου από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, αλλά και αυτή του Γιώργου Τσαλμπούρη από τον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΧΩΡΑ
Νίκος Δίπλαρος Γκαρντ 1.90 28/06/1997 Ελλάδα
Ντεζόν Ντέιβις Φόργουορντ 2,01 08/08/1998 HΠΑ
Ορλάντον Κόουλμαν Γκαρντ/Φόργουορντ 1,96 09/09/1992 HΠΑ
Σέντρικ Μπάρφιλντ Γκαρντ 1.88 18/11/1996 ΗΠΑ
Ρομπ Μοντγκόμερι Φόργουορντ 1.98 03/10/1997 ΗΠΑ
Τζέρεμι ΜακΛάφλιν Σέντερ 2.04 13/05/1995 ΗΠΑ
Τόμας Κλίβελαντ Γκαρντ 1.92 02/12/1993 ΗΠΑ
Γιώργος Τσαλμπούρης Σέντερ 2.17 22/06/1996 Ελλάδα
Νίκος Τσιακμάς Γκαρντ 1.87 29/10/1999 Ελλάδα
Γιώργος Διαμαντάκος Σέντερ 2.16 14/01/1995 Ελλάδα
Φώτης Ζούμπος Γκαρντ 1.95 04/04/1993 Ελλάδα
Γιάννης Μολφέτας Φόργουορντ 1.96 28/01/1992 Ελλάδα
Περικλής Μπαζίνας Γκαρντ 1.97 20/11/2000 Ελλάδα
Φώτης Παπαφωτίου Γκαρντ 1.84 01/01/1999 Ελλάδα

ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ «ΣΠΙΤΙ» ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Η τηλεοπτική έδρα του μπάσκετ της Πάτρας παραμένει ίδια. Φέτος, θα δείτε όλους τους εντός έδρας αγώνες του Απόλλωνα για την σεζόν 2021-2022 σε Basket League και Κύπελλο Ελλάδας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τα κανάλια της ΕΡΤ!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος