Αφγανιστάν: Πυροβολισμοί προς Ιταλικό C-130 — Αύριο η τελευταία Ιταλική πτήση από την Καμπούλ

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Όπως αναφέρουν Ιταλικά ΜΜΕ, και σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του ιταλικού στρατού, έπεσαν πυροβολισμοί εναντίον ενός Ιταλικού αεροσκάφους C-130 που απογειώθηκε στις 7 το πρωί από την Καμπούλ. Το γεγονός θεωρείται από την Intelligence ως ατύχημα, εφόσον φαίνεται πως οφείλεται σε ένα αφγανικό πολυβόλο το οποίο πυροβόλησε στον αέρα για να διαλύσει το πλήθος που πίεζε προς την πύλη του αεροδρομίου. 

Η πιλότος πραγματοποίησε ελιγμούς ώστε να αποφύγει τις σφαίρες που εκτοξεύτηκαν από ελαφρά όπλα ενώ το C-130 ήταν ήδη εν πτήσει. Το αεροσκάφος μετέφερε 98 Αφγανούς πολίτες και μερικούς Ιταλούς δημοσιογράφους και προσγειώθηκε χωρίς ζημιές στο Κουβέιτ. Αρχικά θεωρήθηκε ένα κενό αέρος, και μόνο στη συνέχεια οι επιβάτες ενημερώθηκαν για το περιστατικό. O απεσταλμένος της La Repubblica, Giuliano Foschini, ήταν στην εν λόγω πτήση και περιέγραψε το γεγονός, λέγοντας μάλιστα πως η πιλότος χρησιμοποίησε τις φωτοβολίδες μαγνησίου flares για να αποτρέψει τυχόν πυραύλους.

Επίσης, το πρακτορείο AGI αναφέρει πως για αύριο προβλέπεται η τελευταία Ιταλική πτήση μεταξύ Καμπούλ και Ρώμης για να μεταφέρει κυρίως Αφγανούς στην Ιταλία αλλά και όλους τους άλλους πολίτες που ζήτησαν να εγκαταλείψουν την ασιατική χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος