Φωκίδα: Μαίνεται ανεξέλγκτη σε μέτωπο 8 χλμ η φωτιά – Προσαγωγή ύποπτου για εμπρησμό

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στον Δήμο Δωρίδας στη Φωκίδα. Το μέτωπο της φωτιάς εκτέινεται σε πάνω απο 8 χιλιόμετρα. Ενας 55χρονος άνδρας προσήχθη από την αστυνομία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου και ερευνάται, εάν η φωτιά προκλήθηκε από υπαίθριες εργασίες που εκτελούσε με τροχό.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δημιουργήθηκε ενιαίο μέτωπο, το οποίο προχώρα πλέον προς Ερατεινή και Πάνορμο.Το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς έχει γίνει ορατό από την απέναντι πλευρά του Κορινθιακού.

Ο δήμαρχος Δωρίδας, Γιώργος Καπεντζώνης περιέγραψε την κατάσταση ως απελπιστική λέγοντας  ότι«Η φωτιά πάει όπου θέλει, όποτε θέλει, χωρίς κανείς να μπορεί να τη σταματήσει». Ο κ. Καπεντζώνης έκανε έκκληση προς όλες τις πλευρές να ενισχυθούν οι επίγειες αλλά και οι εναέριες δυνάμεις, καθώς όπως ανέφερε, «παλεύουμε με τα νύχια και ό,τι μέσα μπορούμε να βρούμε, καθώς πολλά από αυτά έχουν φύγει για Αθήνα και Εύβοια».

Η φωτιά ξεκίνησε χθες από το χωριό Ελαία, προχώρησε προς την Καλλιθέα, τον Τολοφώνα και μετά στο χωριό Άγιος Σπυρίδωνας, στον Κορινθιακό Κόλπο. Και τα τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν προληπτικά, ενώ στα τρία από αυτά η φωτιά έφτασε στα σπίτια. Στον Άγιο Σπυρίδωνα πρόλαβαν τη φωτιά πριν μπει στο χωριό.

Ήδη έχει δοθεί εντολή εκκένωσης του Τολοφώνα. Με μήνυμα μέσω του 112, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους κατοίκους που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Δωρίδας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Επίσης έχουν εκκενωθεί τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα σε δύο φάσεις, καθώς η πυρκαγιά πέρασε δίπλα στα χωριά και έκαψε κάποια σπίτια περιφερειακά των χωριών.

Στην περιοχή Λιμογάρδι Φθιώτιδας η φωτιά  είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα και 1 Ε/Π.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος