Καλαμάτα: Η Πειραματική Σκηνή παρουσιάζει δύο παραστάσεις για παιδιά

Η Πειραματική Σκηνή μαζί με την ομάδα από το “Θέατρο Σκιών Δημητρακόπουλου”, συμμετέχει στο 2ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλαμάτας, με μία παράσταση Σκιών την Τετάρτη (4 Αυγούστου), στις 9.00 στο χώρο του πατινάζ στο Πάρκο των Σιδηροδρόμων.

Το έργο που θα παρουσιαστεί είναι «Ο Γάμος του Μπαρμπαγιώργου» και παίζουν ο Κωνσταντίνος και η Γεωργία Δημητρακοπούλου.

Υπόθεση έργου:
Ο Γέρο Δημητράκης έχει σκεφτεί να παντρέψει την μονάκριβη κόρη του με τον Μπάρμπα Γιώργο, τον θείο του Καραγκιόζη. Την τελευταία στιγμή όμως η νεαρή Ευανθία αρνείται να παντρευτεί τον Μπάρμπα Γιώργο. Ο Χατζηαβάτης με τον Καραγκιόζη τότε σκαρφίζονται μια ξεκαρδιστική λύση για να μην χαλάσει ο γάμος.

Επίσης η Πειραματική Σκηνή παίρνει μέρος στις πολιτιστικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Οιχαλίας και παρουσιάζει στο Διαβολίτσι (Θέατρο Σταθίας Κωνσταντακοπούλου) την Κυριακή (8 Αυγούστου), στις 9.00 την παράσταση κουκλοθέατρου με το έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου «Το ταξίδι του Φερεϋντούν».

Υπόθεση του έργου:
Βασισμένο στο βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου που περιγράφει την ιστορία του Πέρση ποιητή και συγγραφέα Φερεϋντούν Φαριάντ, είναι μία παράσταση γεμάτη από τις περιπέτειες ενός παιδιού που συγκλονισμένο από το βομβαρδισμό της πόλης του και το χαμό των γονιών του, παίρνει τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει τη χώρα του.

Συντελεστές: Λ. Πετρουλάκη, Ν. Βασιλοπούλου, Γ. Δημητρακοπούλου, Ι. Κουτέλα, Π. Μαυρέα, Μ. Νταϊφά, Κ. Πετρουλάκη, Γ. Μίνος, Γ. Αγγελόπουλος, Τ. Σοφικίτης, Τζ. Ντεκελέ, Β. Γεωργακοπούλου, Π. Σούλιου.

Για παιδιά ηλικίας 6+ ετών – Διάρκεια παράστασης 40΄

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος