Στην Αθήνα σήμερα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι (vid)

Ενεργειακά, Σκοπιανό, Κυπριακό και οι σχέσεις με την Τουρκία είναι μεταξύ των θεμάτων στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζων Κέρι με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών σήμερα στην Αθήνα. Ακόμα στις συζητήσεις που θα έχει ο κ. Κέρι με την ελληνική πολιτική ηγεσία θα είναι οι εξελίξεις στην Συρία και το προσφυγικό.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στις 11.40 πμ με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Νίκου Κοτζιά. Στη συνέχεια ο κ. Κέρι θα έχει συνομιλίες με τον κ. Κοτζιά.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως αναμένεται θα είναι το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία λόγω της ρωσοτουρκικής έντασης, το ζήτημα της ασφάλειας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ότι προέκυψε, δηλαδή, το τελευταίο διάστημα και προστέθηκε στην ατζέντα του κ. Κέρι μετά την αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψής του στις αρχές Νοεμβρίου στην Αθήνα λόγω της Διαδικασίας της Βιέννης που άνοιξε αιφνιδίως σε μία προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης για το Συριακό.

Ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης θα είναι, ασφαλώς, και το ενεργειακό, καθώς ήδη έχει ανοίξει η σχετική συζήτηση από την πρώτη συνάντηση που είχε ο κ. Κοτζιάς με τον κ. Κέρι, τον περασμένο Απρίλιο κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον  και την αποστολή στη συνέχεια στην Αθήνα του ειδικού απεσταλμένου του Στέητ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια Αμος Χοκστάιν, ο οποίος στήριξε τους αγωγούς TAP και IGB, ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα στρατηγικό εταίρο στα ενεργειακά της ευρύτερης περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος