GP Ουγγαρίας: Νίκη σοκ για τον Οκόν με την Alpine, 2ος ο Φέτελ – Πρώτος στη βαθμολογία ο Χάμιλτον

O Εστεμπάν Οκόν της Alpine Renault κατέκτησε την πρώτη του νίκη στη Φόρμουλα 1 σε ένα από τα συναρπαστικότερα Γκραν Πρι Ουγγαρίας όλων των εποχών, μπροστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ και τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος στον 2ο γύρο του αγώνα ήταν τελευταίος!

Σε μια εκκίνηση που έγινε σε βρεγμένη πίστα και ο Λεκλέρ παρομοίασε αργότερα με παρτίδα μπόουλινγκ, πέντε οδηγοί εγκατέλειψαν στην πρώτη στροφή. Αρχικά ο Βάλτερι Μπότας μπλόκαρε τα φρένα του πέφτοντας πάνω στον Λάντο Νόρις, ο οποίος με τη σειρά του πέφτει πάνω στον Φερστάπεν. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπότας χτυπάει και τον Πέρες, ενώ ακριβώς πίσω τους, ο Λανς Στρολ κάνει μια απονενοημένη προσπάθεια να περάσει τον Λεκλέρ μέσα από το γρασίδι, χτυπώντας τον και στέλνοντάς τον πάνω στον Ρικιάρντο. Μπότας, Πέρες, Νόρις, Στρολ και Λεκλέρ εγκαταλείπουν επί τόπου και ο αγώνας διακόπτεται.

GP Ουγγαρίας: Νίκη σοκ για τον Οκόν με την Alpine, 2ος ο Φέτελ – Πρώτος στη βαθμολογία ο Χάμιλτον
EPA/Zsolt Szigetvary HUNGARY OUT

Ο κάτοχος της pole Χάμιλτον πέρασε αλώβητος από το περιστατικό. Στην επανεκκίνηση όμως η Mercedes δεν εκτίμησε σωστά ότι η πίστα είχε ουσιαστικά στεγνώσει, αφήνοντας τον Χάμιλτον μόνο του στο γκριντ με τα ενδιάμεσα ελαστικά τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι μπήκαν στα πιτ για να βάλουν λάστιχα για στεγνό. Στον αμέσως επόμενο γύρο ο Χάμιλτον αναγκάστηκε να κάνει τη δική του αλλαγή, πέφτοντας όμως έτσι στην τελευταία θέση.

Αυτό επέτρεψε στον Οκόν να τεθεί επικεφαλής του αγώνα, θέση που κράτησε με μαεστρία μέχρι το τέλος αποκρούοντας με επιτυχία τις επιθέσεις του Φέτελ που ανέβηκε στο πόντιουμ για 2η φορά φέτος.

Πιο πίσω, ο Χάμιλτον έκανε μια εντυπωσιακή επάνοδο κατορθώνοντας να αναρριχηθεί μέχρι την 3η θέση, μια ανάσα πίσω από τον Φέτελ. Οι 15 βαθμοί που κέρδισε σε συνδυασμό με τον 1 βαθμό που πήρε ο Μαξ Φερστάπεν, επέτρεψαν στον Βρετανό να βρεθεί ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος με διαφορά 6 βαθμών από τον Ολλανδό.

O Φερστάπεν έκανε μια ηρωϊκή προσπάθεια κατορθώνοντας να φέρει την σοβαρά πληγωμένη από το περιστατικό της εκκίνησης Red Bull, στην 10η θέση. Ο ένας και μοναδικός βαθμός που κέρδισε ίσως αποβεί κρίσιμος στην τελική έκβαση του πρωταθλήματος.

Οδηγός της μέρας ο Φερνάντο Αλόνσο με τη 2η Alpine ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ άμυνας για 10 γύρους, αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να υποκύψει στην ανωτερότητα του συνδυασμού Χάμιλτον-Mercedes.

Επόμενο ραντεβού την Κυριακή 29 Αυγούστου για το Γκραν Πρι του Βελγίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ