Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο — Κατευθύνεται προς Μαριτσά (video)

Σταδιακά αποκαθίσταται η λειτουργία του ενός εκ των δύο εργοστασίων της ΔΕΗ (στη Σορωνή) που τέθηκαν εκτός λειτουργίας, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε κοντά στην κοιλάδα των πεταλούδων. Ωστόσο έως αυτή την ώρα, η πόλη της Σάμου είναι στο σκοτάδι. Έκλεισαν τα εστιατόρια. Ροδίτες και τουρίστες βρίσκονται στους δρόμους.

Νωρίτερα προληπτικά εκκενώθηκε η Κοιλάδα των Πεταλούδων. Αυτή την ώρα, κατευθύνεται προς την περιοχή Μαριτσά και Καλυθιές. Σύμφωνα με πληροφορίες κάηκε η φάρμα με τις στρουθοκάμηλους, ενώ οι ιδιοκτήτες είχαν φροντίσει για τη μεταφορά των πτηνών.

Λόγω των πυκνών καπνών έχει γίνει και αλλαγή στην πορεία προσγείωσης των αεροπλάνων. Έχει δοθεί εντολή να πάνε μηχανήματα στην περιοχή Σταυρός των Καλυθιών.

Επί τόπου συντονίζει το έργο της κατάσβεσης ο  αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Σύσκεψη θα γίνει σε λίγο στην Καλόπετρα, κοντά στις Πεταλούδες.

Συγκινητική η ενέργεια πολιτών που διαθέτουν καταλύματα να παρέχουν τα κενά τους δωμάτια σε όσους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο — Κατευθύνεται προς Μαριτσά (video)]

Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχαν, εκτός από τα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα καναντέρ καθώς και το ρωσικό Beriev-200. Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Μήνυμα προς τους πολίτες από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου:

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο — Κατευθύνεται προς Μαριτσά (video)

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή τα προηγούμενα χρόνια ξεσπούσαν συνεχώς φωτιές. Πάνω από δέκα είχαν καταγραφεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος