Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Έρχεται ισχυρός καύσωνας διαρκείας με θερμές νύχτες (video)

Από σήμερα και από τα δυτικά ξεκινά η άνοδος της θερμοκρασίας η οποία από τα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα αγγίξουν ακόμα και τους 44 βαθμούς στις συνήθεις ευπαθείς σε θερμές εισβολές ηπειρωτικές περιοχές.

Σύμφωνα, τουλάχιστον, με τα τωρινά προγνωστικά δεδομένα το θερμό αυτό κύμα θα έχει μεγάλη διάρκεια που ενδεχομένως να ξεπεράσει τις 10 ημέρες, καθώς πτώση της θερμοκρασίας σε ικανοποιητικά επίπεδα αναμένεται από τις 10 Αυγούστου.

Δύσκολη και αποπνικτική θα είναι η αίσθηση, αφού και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών η θερμοκρασία δεν αναμένεται να πέφτει κάτω από τους 28-30 βαθμούς, ενώ το πολύ ισχυρό μελτέμι που θα πνέει τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή, θα βοηθάει λίγο περιοχές του Κεντρικού και Ν. Αιγαίου, ταυτόχρονα όμως, σε συνδυασμό με την απουσία βροχών, θα ανεβάσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο κόκκινο.

ΣΗΜΕΡΑ

Αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα στα βόρεια και μικρή πιθανότητα για λίγες μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου. Οι βοριάδες στο Ιόνιο δε θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σε μικρή άνοδο, θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34-36, στα δυτικά και τους 37 και στα νησιά τους 33-34 βαθμούς, ενώ σε Κυκλάδες και Β. Κρήτη δε θα ξεπεράσει τους 30.

ΑΤΤΙΚΗ

Λιακάδα, ισχυροί βοριάδες 4-5 και στα ανατολικά έως 6-7 μποφόρ κατά τη διάρκεια της ημέρας και θερμοκρασία έως 34 βαθμούς και στα ανατολικά 2-3 χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επίσης ηλιοφάνεια, μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Λιακάδα σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές συννεφιές στα βόρεια, βοριάδες στα ίδια επίπεδα και περαιτέρω άνοδος θερμοκρασίας, έως 37-38 στα ανατολικά, έως 39-40 βαθμούς τοπικά στα δυτικά και στα νησιά έως 35-37, με εξαίρεση τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου δε θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος