Το προφίλ του ιερέα που έριξε το βιτριόλι στους Μητροπολίτες (video)

Δεν ήταν πρώτη φορά που ο ιερέας είχε παραβατική συμπεριφορά. Το 2018 είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών και στην Ημαθία όπου λειτουργούσε καταγγέλλεται από κατοίκους ότι είχε επιτεθεί ξανά αλλά και ότι απειλούσε.

Θύμα ξυλοδαρμού παραλίγο να πέσει, όπως καταγγέλλει, η Φρόσω Παγούνη το 2015, όταν ο ιερέας λειτουργούσε στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας και έφτασε μέχρι την πόρτα της με ένα σιδερένιο κοντάρι στα χέρια.

Την ίδια χρονιά, o ιερέας είχε απασχολήσει την αστυνομία μετά από επίθεση σε δημοσιογραφικό συνεργείο αμέσως μετά τη θεία λειτουργία. Τότε, η κάμερα είχε καταγράψει καβγά μεταξύ του ιερέα και του ψάλτη και ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να σβηστεί το υλικό.

Για όσο διάστημα λειτουργούσε στην Αγία Βαρβάρα, όχι μόνο δίχασε το χωριό αλλά με διάφορες προφάσεις ζητούσε δανεικά από τους κατοίκους χωρίς να τα επιστρέψει ποτέ πίσω.

Χαρακτηριστικό της δράσης του δράστη της Μονής Πετράκη είναι ότι έστελνε απειλητικά μηνύματα στο ιερέα της Αγίας Βαρβάρας καθώς τον θεωρούσε υπαίτιο για το διωγμό του.

Μετά από τα διαδοχικά επεισόδια ο ιερέας τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι που μετατέθηκε στο Καλοχώρι Ημαθίας. Το 2018, η αστυνομία τον συνέλαβε, μετά από καταγγελία νεαρών ότι είχαν αγοράσει ναρκωτικά από τον παπά.

Από το 2018 ο ιερέας επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, στο Φλάμπουρο Σερρών.

Την ίδια χρονιά καθαιρέθηκε σε 1ο βαθμό με το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο να επικυρώνει την Τετάρτη (23/6) την απόφαση.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος