Α.Τσαπέκος: Το 58% των θετικών κρουσμάτων καθημερινά βγαίνουν από τα self test

Με αφορμή την διάθεση των αυτο-διαγνωστικών test για δύο ακόμη μήνες από τα φαρμακεία ο Αλέκος Τσαπέκος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», τόνισε ότι τα τεστ για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα δίδονται από τέσσερα την πρώτη εβδομάδα των δύο μηνών, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να μην ταλαιπωρούνται.

«Ο όγκος είναι μικρότερος σε σχέση με τα προηγούμενα, πολύ πιο εύκολα, πιο λίγοι οι δικαιούχοι», είπε ο κ. Τσαπέκος προσθέτοντας ότι «το πρώτο δίμηνο ήταν δύσκολο λόγω έλλειψης και μη σωστής οργάνωσης. Το κριτήριο είναι να στηρίξουμε όσο μπορούμε την προσπάθεια της πολιτείας. Υπάρχει καλό αποτέλεσμα. Όσον αφορά στην αξιοπιστία; Στα αυτοδιαγνωστικά τεστ, παίζει ρόλο ο άνθρωπος που θα το κάνει και οι ικανότητες που έχει, πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες ακριβώς». Συμπερασματικά, πρόσθεσε, «δεν είναι τέλειος μηχανισμός, αλλά αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του κορονοϊού, το 58% των θετικών κρουσμάτων καθημερινά βγαίνουν από τα self test».

Χαρακτήρισε μέτρο ανακούφισης, αλλά λίγο πρόωρο, τη μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους λέγοντας, «θα περίμενα να κατεβούν κι άλλο τα νούμερα των κρουσμάτων και μετά να ληφθεί. Κάποιος που δεν θα βάλει την μάσκα έξω, δεν θα τη βάλει και σε κλειστό χώρο. Φοβάμαι το πισωγύρισμα. Θα έπρεπε να πέσουν πολύ τα νούμερα ακόμη και μετά να βγει η μάσκα. Ίσως δύο εβδομάδες μετά θα ήταν καλύτερα να ληφθεί η απόφαση».

Όσον αφορά στην εμβολιαστική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη δε δήλωσε ικανοποιημένος. «Η Ροδόπη παρά την προσπάθεια που γίνεται μαζί με άλλους Νομούς είναι στις τελευταίες θέσεις, καθώς υπάρχουν πολλοί που αντιδρούν και το εμβόλιο με το Astra Zeneca δημιούργησε δισταγμό, είμαστε πίσω ενώ υπάρχουν εμβόλια υπάρχουν κάποιοι που πηγαίνουν με δισταγμό. Κάποια στιγμή λέγε – λέγε λέγε θα τους πείσουμε κι αυτούς».
Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει για μια ακόμη φορά το γεγονός ότι τα αγροτικά ιατρεία εξακολουθούν να είναι κλειστά. «Τα αγροτικά ιατρεία είναι κλειστά ακόμη, θα πρέπει να το δούνε οι υπεύθυνοι, οι κάτοικοι των χωριών δεν είναι πολίτες τρίτης κατηγορίας», επισήμανε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος