Σύσκεψη σήμερα στην ΠΕ Καρδίτσας για τις ζημιές που προκλήθηκαν από το μπουρίνι

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12. 30 στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας παρουσία και του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ν. Δούκα για να συζητηθούν οι σοβαρές ζημιές, από το μπουρίνι και τη χαλαζόπτωση, που έπληξαν περιοχές των Δήμων Καρδίτσας, Σοφάδων και Παλαμά.


Σύσκεψη σήμερα στην ΠΕ Καρδίτσας για τις ζημιές που προκλήθηκαν από το μπουρίνιΠερίπου 70.000 στρέμματα όλων των καλλιεργειών καταστράφηκαν ολοκληρωτικά με τους αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση, αφού είναι η δεύτερη φορά, μετά τον “Ιανό”, που βλέπουν την παραγωγή τους να χάνεται. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε κτηνοτροφικές μονάδες, αποθήκες, στέγες σπιτιών, εγκαταστάσεων, αλλά και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Συνεργεία έκαναν αγώνα δρόμου και κατάφεραν να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση σε περισσότερα από είκοσι χωριά των τριών δήμων.

Σύσκεψη σήμερα στην ΠΕ Καρδίτσας για τις ζημιές που προκλήθηκαν από το μπουρίνιΆμεσες αποζημιώσεις στους παραγωγούς, που επλήγησαν από τη σφοδρή χαλαζόπτωση το απόγευμα της Κυριακής, ζήτησε ο Καρδιτσιώτης Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Σύσκεψη σήμερα στην ΠΕ Καρδίτσας για τις ζημιές που προκλήθηκαν από το μπουρίνιΣτις πληγείσες περιοχές βρέθηκε ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Γ. Κωτσός τονίζοντας ότι οι οι αγρότες της Καρδίτσας ξαναβρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, ενώ περιοδεία έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιος, οι δήμαρχοι των τριών δήμων αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ανακοίνωσε εξέδωσε η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ ζητώντας άμεσα δίκαιες αποζημιώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος