Κ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα οι προκλήσεις της πανδημίας και όχι οι δημοσκοπήσεις

Στα μέσα Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας προσδιόρισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση του διαγραμματειακού οργάνου του κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

“Αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι λόγος επανάπαυσης”, όπως είπε, συμπληρώνοντας ότι “ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η προετοιμασία ειδικά για μία εκλογική αναμέτρηση πρέπει να είναι συνεχής και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υπάρχουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία αισθάνονται ότι τους θυμόμαστε μόνο κάθε φορά που τους έχουμε ανάγκη”.

Εστίαση στην προαγωγή του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης και στις προκλήσεις που διανοίγονται την επόμενη ημέρα της πανδημίας και όχι στις δημοσκοπήσεις, ζήτησε παράλληλα ο πρωθυπουργός:

«Η κυβέρνηση, σήμερα, έχει πολύ σημαντική αποδοχή και αντοχή. Έχει μία αναγνώριση που υπερβαίνει τα κομματικά όρια. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας καθησυχάζει, γιατί όσο σημειώνονται επιτυχίες τόσο πολλαπλασιάζονται και οι προσδοκίες. Και τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ήταν τόσο πυκνά σε αποτελέσματα που οι πολίτες τα θεωρούν περίπου δεδομένα και έτσι επιτεύγματα πρόσφατα μπορεί να φαντάζουν ήδη μακρινά και φυσικά οι προσδοκίες των πολιτών συνέχεια αυξάνονται. Έχουμε, λοιπόν, ένα σημαντικό χρέος να κεφαλαιοποιήσουμε καθημερινά την εμπιστοσύνη θεμελιώνοντας το έργο της κυβέρνησης στη συνείδηση του πολίτη. Και σε αυτόν τον διαρκή αγώνα να αναμετρηθούμε, όχι μόνο με το παρόν αλλά και με το μέλλον, ως προς τις προσδοκίες που έχουν οι πολίτες από μας».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι στην αιχμή των προτεραιοτήτων κυβέρνησης και κόμματος βρίσκονται οι πολιτικές για τους νέους: «Μία μεγάλη πρόκληση για το κόμμα μας, συνολικά, ένα προσωπικό στοίχημα και για μένα καθώς πια έχω τρία παιδιά μεταξύ 17 έως 24 και θεωρώ ότι και ως γονιός πιστεύω και καταλαβαίνω καλύτερα τους προβληματισμούς αυτής της γενιάς, της καλύτερα εκπαιδευμένης γενιάς που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Αλλά μία γενιά η οποία αισθάνεται και πιστεύει, σήμερα, ότι δεν θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες με αυτές που είχαν οι πατεράδες τους και οι μανάδες τους και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το διαψεύσουμε στην πράξη».

Για εσωκομματικές εκλογές το αργότερο τον Οκτώβριο αυτού του έτους, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε καμία δυσκολία οργανωτικά να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση, έτσι ώστε μετά να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα για τακτικό Συνέδριο τον Δεκέμβριο… Το Συνέδριο αυτό εξάλλου είναι και εκλογικό, αλλά είναι ένα Συνέδριο το οποίο συμπίπτει και με την εμβληματική χρονιά των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης και φυσικά με τα 40 χρόνια από την είσοδο της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, μεγάλη παρακαταθήκη του ιδρυτή μας του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, λέγοντας: «Διαπιστώνω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ενοχλούνται ιδιαίτερα όταν αυτοπροσδιοριζόμαστε ως προοδευτικοί. Πιστεύω, όμως, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ο φορέας της προόδου στην ελληνική κοινωνία, σε αντιδιαστολή με την στασιμότητα που ουσιαστικά εκφράζεται από σχεδόν όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Και αυτόν τον μανδύα της προόδου ως μια έννοια συνεχούς αλλαγής η οποία κρατάει από την παράδοσή μας και από την ιστορία μας αυτά τα οποία αξίζει να διαφυλαχθούν και αλλάζει αυτά τα οποία πρέπει να αλλάξουν γιατί ο κόσμος αλλάζει, αυτήν την έννοια της προόδου σήμερα την εκφράζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κομματικό φορέα στην ελληνική κοινωνία η Νέα Δημοκρατία», είπε ο πρωθυπουργός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος