Τσαβούσογλου προς μουσουλμανική μειονότητα: Σας στέλνω χαιρετίσματα από τον πρόεδρο

“Σας στέλνω χαιρετίσματα από τον πρόεδρο” είπε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου απευθυνόμενος σε λιγοστά μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που είχαν σταθεί έξω από τα σπίτια τους βγαίνοντας το μεσημέρι της Κυριακής από το κτίριο του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου της Κομοτηνής.

Τσαβούσογλου προς μουσουλμανική μειονότητα: Σας στέλνω χαιρετίσματα από τον πρόεδρο Νωρίτερα είχε ξεναγηθεί σε αίθουσες του σχολείου και είχε ενημερωθεί για τη δυναμικότητα του,τον αριθμό των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, όπου μεταξύ άλλων υπηρετούν και επτά μειονοτικοί εκπαιδευτικοί, μετακλητοί από την Τουρκία, για το πρόγραμμα των μαθημάτων και την φετινή, δύσκολη, λόγω Covid 19, χρονιά. «Να έχετε μια καλή χρονιά» προέτρεψε τους μαθητές (μια μικρή αντιπροσωπεία από τους 700 συνολικά, ήταν παρούσα στο σχολείο).

Η ιδιωτική επίσκεψη στην Κομοτηνή του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είχε ξεκινήσει από τις έντεκα το πρωί από το τουρκικό προξενείο της πόλης, όπου είχε επαφές. Αυτή την ώρα παραθέτει γεύμα στο χωριό Θάμνα σε μέλη της μειονότητας. Στις τρεις συνοδευόμενος από τον Λεβέντ Σαδίκ, γιο του πρώην βουλευτή, θα προσκυνήσει τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί σε όλη την πόλη με παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και αποκλεισμό οδών, χωρίς όμως να ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοί της,  που από νωρίς το πρωί προτίμησαν -με σύμμαχο τον καλό καιρό- τη δροσιά των κοντινών παραλιών. Τον Τούρκο Υπουργό εξωτερικών συνοδεύει πολυμελής αντιπροσωπεία Τούρκων δημοσιογράφων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος