Χανιά: Περιοδεία κλιμακίου του υπ. Ανάπτυξης σε έργα ΕΣΠΑ (βίντεο) 

Με την επίσκεψη στο Μουσείο των Χανίων, το πρωί του Σαββάτου 30 Μαΐου 2021, ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Κλιμακίου του υπουργείου Ανάπτυξης στα έργα ΕΣΠΑ. Ο Υφυπουργός Επενδύσεων, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Γιάννης Τσακίρης, σε δηλώσεις του από τα Χανιά εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία ωρίμανσης καθώς και υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ στην Κρήτη.

«Ειδικά για την Κρήτη , θέλω να πω ότι ως το υπουργείο που διαχειρίζεται όλο το ΕΣΠΑ και τα Περιφερειακά προγράμματα, είμαστε παρά πολύ ευχαριστημένοι από την απορρόφηση έως τώρα», δήλωσε από το ανεγειρόμενο μουσείο των Χανίων, ο κ Τσακίρης.

Ο Υφυπουργός επεσήμανε πως «Επειδή βλέπουμε τις συμβάσεις έργων και τις εντάξεις έργων, είμαστε πολύ σίγουροι ότι η Περιφέρεια Κρήτης θ’ απορροφήσει όλο το ποσό. Μην ξεχνάτε ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο, το Περιφερειακό πρόγραμμα Κρήτης είναι περίπου 35% περισσότερο απ’ ότι το τωρινό. Νομίζω ότι γίνεται μια παρά πολύ καλή δουλειά, η οποία περνά στην κοινωνία και την οικονομία», τόνισε στις δηλώσεις του ο Υπουργός, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του κλιμακίου του υπουργείου Ανάπτυξης στην Κρήτη όπου επιθεώρησε εκτελούμενα έργα από το ΕΣΠΑ.

Χανιά: Περιοδεία κλιμακίου του υπ. Ανάπτυξης σε έργα ΕΣΠΑ (βίντεο) 

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας για το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δημήτρης Σκάλκος, υπογράμμισε πως «το περιφερειακό πρόγραμμα της Κρήτης κάνει μια πολύ καλή δουλειά. Την καλή δουλειά έκανε και τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδου, την κάνει και αυτήν την περίοδο και είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίσει και την επόμενη, και θα μιλούμε για δράσεις που θα ξεπεράσουν τα 500 εκ. ευρώ, δηλαδή μια αύξηση μεγαλύτερη του 35% σε σχέση με την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Το νέο αρχαιολογικό μουσείο των Χανίων μας δίνει τη βάσιμη βεβαιότητα πως και οι νέοι πόροι θα δεσμευτούν σε έργα αναγκαία, χρήσιμα, απαραίτητα που μας κάνουν όλους υπερήφανους», δήλωσε.

Χανιά: Περιοδεία κλιμακίου του υπ. Ανάπτυξης σε έργα ΕΣΠΑ (βίντεο) 

Οι πολιτικοί παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης, επεσήμαναν πως το Υπουργείο έχει απλοποιήσει τις διαδικασίες της γραφειοκρατίας σε σχέση με το ΕΣΠΑ και με στόχο τη μέγιστη απορρόφηση πόρων από τα αναπτυξιακά προγράμματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος