Δήμαρχος Μεγαρέων: Είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση, θα ξαγρυπνήσουμε και απόψε (video)

Την κρισιμότητα της κατάστασης από το πύρινο μέτωπο περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και συμπλήρωσε ότι όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα όπως αναφέρει η λαϊκή ρήση, κινδυνεύει και το δικό σου, αυτό συμβαίνει τώρα με την πυρκαγιά στο Σχίνο. Από τις 4 τα ξημερώματα με εισήγηση της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν οι εκκενώσεις οικισμών, ενώ όπως τόνισε “Είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση, θα ξαγρυπνήσουμε και απόψε”.

Βάλαμε λεωφορεία και μεταφέραμε τους πολίτες που προέρχονταν από περιοχές που εκκενώθηκαν, στο δημοτικό στάδιο όπου υπήρχε διοικητική μέριμνα. Έμειναν κάποιες ώρες εκεί για να δούμε πως θα εξελίσσονταν η κατάσταση. Υπάρχει ένα κτήριο πλήρως εξοπλισμένο, πρώην γηροκομείο για διανυκτερεύσεις, αλλά το απόγευμα έφυγαν όλοι καθώς η περιοχή έχει πολλές δεύτερες κατοικίες – εξοχικά και είχαν κάπου να πάνε να μείνουνε.

Μεγάλες φωτιές στην περιοχή είχαν σημειωθεί στα Γεράνια το 2018 στην Κινέττα και στην περιοχή που δοκιμάζεται σήμερα, το 1982, υπενθύμισε ο κ. Σταμούλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος