Εθελοντικές αιμοδοσίες σε Ξάνθη και Ροδόπη

Σε εξέλιξη βρίσκονται πρωτοβουλίες διοργάνωσης εθελοντικών αιμοδοσιών καθώς τα αποθέματα αίματος στα Τμήματα Αιμοδοσίας, παρά την προσπάθεια που καταβάλλεται, είναι σε  χαμηλά επίπεδα. Σε Ροδόπη και Ξάνθη, “Ο Πόντος Θρυλορίου” και ο “Σύλλογος Ποντίων” αντίστοιχα τίμησαν με εθελοντική αιμοδοσία, την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Πόντου.

“Αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται σε αυτούς που το χρειάζονται”.

Εθελοντικές αιμοδοσίες σε Ξάνθη και ΡοδόπηΟι περιορισμοί που ίσχυαν στις μετακινήσεις των πολιτών και το αίσθημα ανασφάλειας που συντρόφευε πολλούς για πολύ καιρό έχουν επηρεάσει την προσέλκυση των εθελοντών αιμοδοτών. “Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες της περιοχής μας που είναι υγιείς για επείγουσα προσφορά αίματος στο τμήμα αιμοδοσίας” αναφέρουν συχνά οι ανακοινώσεις. Η εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα του ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης, στην Οδό Καπνεργατών 1 από το Δήμο Ξάνθης και τον Σύλλογο “Η Αγάπη” που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου θα έχει συνέχεια στις 24 και 31 Μαΐου. Κεντρικό σύνθημα: “Αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται σε αυτούς που το χρειάζονται”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αιμοδοσία είναι ασφαλής και τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας προς αποφυγή διασποράς του ιού covid-19. Κι όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι ακόμη και 48 ώρες μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid 19 μπορούν να αιμοδοτήσουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος