Πυθαγόρειο Σάμου: Αναζητούνται λύσεις για πέργκολες και αλλαγές στο λιμάνι

Την αναμόρφωση της χερσαίας ζώνης του Πυθαγορείου συζήτησαν τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών και Εστίασης με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο, και την πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μαρία Κονδύλη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το θέμα της απομάκρυνσης των περγκολών από τα καταστήματα της παραλίας, καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) δεν αποδέχτηκε τους τύπους των σκιάστρων που υπάρχουν αλλά προέκρινε τις άλλες δύο προτάσεις για μουριές η ομπρέλες.

Μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών, κυρίως εστίασης, αντιδρά στην απόφαση, καθώς θεωρούν ότι οι μουριές ή οι ομπρέλες δεν θα εξυπηρετούν τους πελάτες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Προτάθηκε να γίνουν 3 ή 4 διαφορετικές μελέτες για κάθε είδος σκίαστρου και να παραμείνει ένα ποσοστό 40% ως 50% σκιάστρων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών, Μάνος Βαλής, τόνισε ότι είναι αδιανόητο ένα μέρος όπως το Πυθαγόρειο, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, να μην κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, γιατί δεν έχει κατανοηθεί από το σύνολο των επαγγελματιών ότι χρειάζονται αλλαγές που βελτιώσουν την αισθητική του λιμανιού που αποτελεί και τον κυριότερο πόλο έλξης τουριστών.

Άλλη μια απόφαση που δεν έχει υλοποιηθεί είναι η αλλαγή όλων των φωτεινών πινακίδων και η αντικατάσταση τους με καλαίσθητες ξύλινες επιγραφές. Να σημειώσουμε ότι το master plan του λιμένα Πυθαγορείου προβλέπει σκίαστρα αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος θα είναι ο ακριβής τύπος αυτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος