Γιώργος Σεφέρης και Διονύσιος Σολωμός «δίνουν» το όνομά τους σε πράσινους χώρους της Μπολόνια στη Βόρεια Ιταλία

Ένα καλό νέο για την παρουσία της ελληνικής πολιτιστικής φυσιογνωμίας στο Δήμο της Μπολόνια στη Βόρεια Ιταλία κομίζει η Ελληνική Κοινότητα της Εμίλια Ρομάνα και, συγκεκριμένα, η πρόεδρος της, Έλενα Μέτσιος, που μας πληροφορεί για την εν εξελίξει ονοματοδοσία δυο πράσινων χώρων της πόλης με τα ονόματα δυο κορυφαίων Ελλήνων Ποιητών, του Γιώργου Σεφέρη και του Διονύσιου Σολωμού.

Σύμφωνα με την κ. Μέτσιος, ο Δήμος της Μπολόνια αποφάσισε να δώσει ονόματα σε πράσινους χώρους της πόλης ζητώντας στις ξένες κοινότητες που δραστηριοποιούνται ενεργά  στην περιοχή να πάρουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία.

Για την Ελληνική Κοινότητα η πρωτοβουλία προήλθε από τον Dott. Simone Borsari, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος του Quartiere San Donato-San Vitale της Μπολόνιας (περιοχή San Donato-San Vitale της Μπολόνια) γιατί οι δυο εν λόγω πράσινοι χώροι βρίσκονται σε αυτή την περιοχή.

Η Ελληνική Κοινότητα της Εμίλια Ρομάνα δέχτηκε αμέσως με μεγάλη χαρά και περηφάνια και πρότεινε κάποια γνωστά ονόματα ενώ στη συνέχεια το Συμβούλιο του Quartiere San Donato-San Vitale διάλεξε δυο από αυτά και συγκεκριμένα τον Γεώργιο Σεφέρη και τον Διονύσιο Σολωμό.

Γιώργος Σεφέρης και Διονύσιος Σολωμός «δίνουν» το όνομά τους σε πράσινους χώρους της Μπολόνια στη Βόρεια ΙταλίαΓιώργος Σεφέρης και Διονύσιος Σολωμός «δίνουν» το όνομά τους σε πράσινους χώρους της Μπολόνια στη Βόρεια Ιταλία

Η τελετή ονοματοδοσίας γίνεται σήμερα Δευτέρα 10 Μάη στις 12:00 ώρα Ελλάδας με την παρουσία, μεταξύ άλλων, του Dott. Simone Borsari, ο οποίος θα αντιπροσωπεύει και το Quartiere San Donato-San Vitale της Μπολόνιας, ως Πρόεδρος, και το Δήμο της Μπολόνια, της Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας, Έλενα Μέτσιος, και του Αντιπροέδρου, Βασίλη Κασσιοτάκη.

Κατά την διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας του κήπου που είναι αφιερωμένος στον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, η σοπράνο, Antonella Orefice, θα τραγουδήσει τον ελληνικό εθνικό ύμνο. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα της Εμίλια Ρομάνα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος