Φωτογραφία ντοκουμέντο με το καλάσνικοφ – Πώς στήθηκε η ενέδρα θανάτου στον 54χρονο επιχειρηματία στη Ζάκυνθο (video)

Μαφιόζικο χτύπημα δείχνουν όλα τα στοιχεία της δολοφονίας στη Ζάκυνθο, με θύμα 54χρονο επιχειρηματία. Οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο, από το οποίο κατέβηκε ο συνοδηγός και πυροβόλησε με καλάσνικοφ το θύμα.

Στο παρελθόν είχε γλιτώσει και από άλλη ενέδρα θανάτου, στην οποία είχε σκοτωθεί η σύζυγός του. Με 26 σφαίρες εκτέλεσε τον γνωστό επιχειρηματία, ο ένοπλος μέσα στο τεχνικό γραφείο που ήταν με τους δύο ιδιοκτήτες.

Ο δράστης κατέβηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός του, πλησίασε την τζαμαρία και άδειασε την γεμιστήρα στο σώμα του 54χρονου.

Όπως δήλωσε φίλος του 54χρονου: “Πρώτα πυροβόλησε εμένα αλλά δεν με πέτυχε, γιατί κρύφτηκα πίσω από το θωρακισμένο όχημα του επιχειρηματία. Ο κουκουλοφόρος με γρήγορες κινήσεις έφτασε έξω από το γραφείο και άρχισε να πυροβολεί. Η τζαμαρία θρυμματίστηκε και άκουγα φωνές. Αφού άδειασε το καλάσνικοφ επιβιβάστηκε σε ένα μικρό αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός του και εξαφανίστηκαν”.

Ο 54χρονος που αιφνιδιάστηκε δέχτηκε πολλές σφαίρες στο θώρακα, την κοιλιακή χώρα, το κεφάλι και τα πόδια. Έπεσε νεκρός μέσα στο γραφείο. Οι δύο συνομιλητές του σε κατάσταση πανικού ζήτησαν βοήθεια. Ο ένας μάλιστα τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα στην κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το αυτοκίνητο των δολοφόνων βρέθηκε καμένο σε απόσταση 6 χιλιομέτρων, και στα πίσω καθίσματα οι αστυνομικοί εντόπισαν αλλοιωμένο από τις φλόγες το φονικό καλάσνικοφ.

Τον περασμένο Ιούνιο άγνωστοι είχαν στήσει και πάλι ενέδρα θανάτου στον επιχειρηματία στην περιοχή Λιθακιά. Επέβαινε σε μοτοσικλέτα και από τα πυρά των δραστών είχε χάσει τη ζωή της η 37χρονη σύζυγός του.

Στο φωτογραφικό ντοκουμέντο της ΕΡΤ, φαίνεται το καλάσνικοφ με το οποίο ο εκτελεστής δολοφόνησε τον 54χρονο ξενοδόχο.

Το πολεμικό τυφέκιο βρέθηκε μέσα στο καμένο αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο εγκατέλειψαν κοντά στο χωριό Αμπελόκηποι.

Το φονικό όπλο παραλήφθηκε από κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που έφτασε στο νησί και θα μεταφερθεί στα εργαστήρια για ανάλυση.

Το αυτοκίνητο των δολοφόνων ήταν χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και μάλιστα είχαν σβήσει και τον αριθμό πλαισίου για να μην διαπιστωθεί από πού το είχαν αφαιρέσει. Αναζητούν και άλλο όχημα με το οποίο διέφυγαν από το σημείο, όπως και φουσκωτό σκάφος που φυγάδευσε τους εκτελεστές στα παράλια της Ηλείας.

Πληροφορίες της ΕΡΤ, αναφέρουν πως στην δολοφονία εμπλέκεται και ένα ακόμη αυτοκίνητο το οποίο φαίνεται να ακολουθούσε το θωρακισμένο αυτοκίνητο του θύματος.

Υπάρχει οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που φαίνεται να ακολουθεί τον επιχειρηματία ακόμη και μέσα στην πόλη της Ζακύνθου.

Οι δράστες γνώριζαν ότι το τζιπ ήταν θωρακισμένο και δεν επέλεξαν να τον σκοτώσουν στη διαδρομή από το σπίτι του μέχρι την πόλη, αλλά τον γάζωσαν όταν τον βγήκαν ευάλωτο και ανήμπορο να αντιδράσει.

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει και το αυτοκίνητο των δραστών να φεύγει μετά την δολοφονία με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Η εκτέλεση του ξενοδόχου έρχεται την στιγμή που ολοκληρώνεται η δικογραφία για την δολοφονία της συζύγου του. 1.500 σελίδες με πολλά στοιχεία για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Σάκης Νέγκας

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Ζάκυνθος: Ενέδρα θανάτου για επιχειρηματία – Είχε διαφύγει από δολοφονική επίθεση το 2020 (βίντεο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος