Μυτιλήνη: Αντιπαράθεση Δήμου – Μουσικού Σχολείου για την μετεγκατάσταση στον ΟΑΕΔ

Την αντίθεσή τους εκφράζουν άνθρωποι του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης στην απόφαση του δήμου Μυτιλήνης να μετακινηθεί το σχολείο σε ένα χώρο που -κατά την εκτίμηση της σχολικής κοινότητας του συγκεκριμένου σχολείου- δεν πληροί τις προδιαγραφές για τη λειτουργία του.

Πρόσφατα ο δήμος με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι οι παρεμβάσεις που η επιτροπή καταλληλότητας είχε υποδείξει έχουν ολοκληρωθεί και σύντομα θα γίνει η μετεγκατάσταση του σχολείου. Απ ότι φαίνεται η επικοινωνία των δύο φορέων έχει αποφασιστεί να γίνει μέσω ανακοινώσεων στον τύπο. Πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας απάντησε σε σχετική αναφορά που είχε καταθέσει στη Βουλή η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα ότι αποκλειστικά αρμόδιος για το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου είναι ο δήμος Μυτιλήνης.

Εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου, εκφράζεται το ερώτημα “τι προβλήματα επιλύει αυτή η μετεγκατάσταση όταν στο συγκρότημα της Χρυσομαλλούσας,  το Μουσικό χρησιμοποιεί 900 τμ χώρου και τώρα καλείται να χωρέσει σε 560τμ και καλείται να λειτουργήσει ως μουσικό τη στιγμή που απουσιάζουν χώροι όπως αίθουσα εκδηλώσεων ή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κλειστό γυμναστήριο, γήπεδο μπάσκετ και αίθουσα φυσικών επιστημών, όπως έχουν όλα τα σχολεία, ή αίθουσα φύλαξης των μουσικών οργάνων”.

Επιπλέον η σχολική κοινότητα του Μουσικού καταθέτει ότι ουδέποτε απαντήθηκαν οι επιστολές που έστειλε στους αρμόδιους  για όλους αυτούς τους προβληματισμούς.

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης θίγει για ακόμα μια φορά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου στεγάζονται στο σχολικό κτίριο της Ακαδημίας ενώ θα μπορούσε να διατεθεί για σχολείο και να λύσει προβλήματα του συγκροτήματος της Χρυσομαλλούσας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος