Βερολίνο: Προληπτική διακοπή εμβολιασμών με Astrazeneca για γυναίκες κάτω των 60 ετών

Ανταπόκριση από Βερολίνο Γιώργος Παππάς

Η πόλη του Βερολίνου σταματά τους εμβολιασμούς με AstraZeneca σε γυναίκες κάτω των 60 ετών. Η απόφαση ελήφθη από την τοπική κυβέρνηση προληπτικά μετά από τις περιπτώσεις εμβολιασμών που εμφάνισαν θρομβώσεις. Η αρμόδια τοπική υπουργός, Ντίλεκ Καλάιτσι, παρέπεμψε σε νέα δεδομένα για παρενέργειες και αναμένει τις διαβουλεύσεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο και τις αξιολογήσεις του αρμόδιου Ινστιτούτου εμβολίων Paul-Ehrlich-Institut.

Είχαν προηγηθεί η πανεπιστημιακή κλινική Charite και η κλινική Vivantes στο Βερολίνο που σταμάτησαν τον εμβολιασμό με Astrazeneca σε γυναίκες κάτω των 55 ετών. Ο εμβολιασμός αφορούσε πρωτίστως το προσωπικό των κλινικών. «Αυτό το βήμα ήταν από τη σκοπιά του Charite επιβεβλημένο, επειδή στο μεταξύ διάστημα έγιναν γνωστές περιπτώσεις θρόμβωσης σε γυναίκες στη Γερμανία», εξήγησε η εκπρόσωπος του Charite Μανουέλα Τσίνγκλ. Η κλινική έχει κάνει μέχρι τώρα 16.000 πρώτης και δεύτερης δόσης εμβολίου στο προσωπικό της, στο μεγαλύτερο μέρος με Astrazeneca.

Στην περιφέρεια Euskirchen κοντά στη Βόννη μία γυναίκα 47 ετών πέθανε μετά τον εμβολιασμό της την περασμένη εβδομάδα ενώ μία 28χρονη ασθένησε βαριά, και στις δύο περιπτώσεις εξαιτίας θρομβώσεων. Κατόπιν αυτού, στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία σταμάτησε επίσης ο εμβολιασμός με Astrazeneca σε πέντε από έξι πανεπιστημιακές κλινικές. Ο κίνδυνος για πρόσθετους θανάτους είναι υψηλός, αναφέρουν σε επιστολή τους οι διευθυντές των κλινικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος