Πιστοποιητικά Covid για μαζικά θεάματα, σκέφτεται το βρετανικό υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Λονδίνο/Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Τα πιστοποιητικά Covid εξετάζονται ως μία πιθανή λύση για την επιστροφή “σημαντικών αριθμών” θεατών στις μεγαλύτερες εκδηλώσεις, είπε σήμερα ο Υπουργός Πολιτισμού.
Οι υπουργοί εξετάζουν την δυνατότητα εισαγωγής ενός εγγράφου που να αποδεικνύει ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά του ιού ή ότι έχει αρνητικό τεστ. Το μέτρο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέρος της συντονισμένης προσπάθειας να επιστρέψει η ζωή και η οικονομία στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης για τη χαλάρωση των περιορισμών, πλήθη έως 10.000, θα μπορούσαν να επιτραπούν σε μεγαλύτερους χώρους για παραστάσεις και αθλητικές εκδηλώσεις από τις 17 Μαΐου.

Όλοι οι εναπομείναντες περιορισμοί σε μεγαλύτερες εκδηλώσεις και παραστάσεις θα αρθούν από τις 21 Ιουνίου, που είναι η ημερομηνία για την κατάργηση όλων των νομικών περιορισμών στην κοινωνική επαφή.

Ο Τελικός Κυπέλλου Ποδοσφαίρου (FA Cup) και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπιλιάρδου συγκαταλέγονται μεταξύ των πιλοτικών εκδηλώσεων που έχουν σχεδιαστεί για να δοκιμάσουν την μεγάλης κλίμακας επιστροφή θεατών σε χώρους, καθώς η χώρα προσπαθεί να ανοίξει ξανά μετά το τελευταίο κλείδωμα του coronavirus.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο επόμενο διάστημα, πάντα με τις προϋποθέσεις της εικόνας της πανδημίας και των εμβολιασμών που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος