ΕΚΣ: Ζητά να μην επιτραπεί η δημιουργία φυλακής μεταναστών στην Σάμο

Tην ανάγκη να υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις ώστε να μην επιτραπεί η δημιουργία φυλακής μεταναστών στο νησί, τόνισαν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Σάμου στην συνέντευξη που παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η πρόεδρος, Βάσω Βρινιώτη, αναφέρθηκε στην επέτειο τους ενός χρόνου “από τις κινητοποιήσεις του σαμιώτικου λαού ενάντια στα κέντρα φυλακές και τις επιτάξεις της κυβέρνησης”.

«Συμπληρώνεται – σημείωσε – ένας χρόνος από την επαίσχυντη απόβαση των ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο και την επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στους νησιώτες προκειμένου να περάσουν τα άδικα και απάνθρωπα σχέδιά της. Για το Ε.Κ. Σάμου φυσικά δεν είναι επέτειος τυπική αλλά άλλη μια ευκαιρία να επαναφέρουμε το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού γιατί σε αντίθεση με το κλίμα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους, για τους κατοίκους του νησιού μας, αυτό το ζήτημα δεν έχει ξεχαστεί. Οι λύσεις της κυβέρνησης είναι κόντρα στις διεκδικήσεις των κατοίκων αλλά και των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών».

Συνεχίζοντας έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του προσφυγικού στην Σάμο φτάνοντας στην σημερινή κατάσταση για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές ότι “έχουν αφήσει χρόνια τώρα χιλιάδες ανθρώπους σε εξαιρετικά άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, χωρίς ζεστό νερό και είδη ατομικής υγιεινής, να ζουν σε λάσπες και τρωκτικά, εκτεθειμένους στο κρύο και την κακοκαιρία, χωρίς γιατρούς και στελεχωμένο ιατρείο, με κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία τους από τον κορονοϊό όσο και άλλες ασθένειες”.

Ειδικότερα κατηγόρησε την τοπική αυτοδιοίκηση, “για αγωνιστικές κορώνες στο λαό, ενώ βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με τα κυβερνητικά στελέχη”.

«Η Χίος και η Λέσβος», ανέφερε η πρόεδρος του ΕΚΣ, “είναι σε κινητοποιήσεις απαιτώντας να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της Ε.Ε., και κάλεσε τους Σαμιώτες να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο”.

Τέλος αναφέρθηκε στη διαδικτυακή σύσκεψη την Παρασκευή 5/3 στις 18:30 το απόγευμα, προκειμένου σωματεία, φορείς και συλλόγους του νησιού να συζητήσουν τις εξελίξεις στο θέμα και να οργανώσουν τη δράσης τους για το επόμενο διάστημα .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος