Χίος: Νέες κινητοποιήσεις για το Θόλος μετά τη θετική απόφαση από το ΚΑΣ

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων στη Χίο κατά της δημιουργίας Νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών στη θέση Ακρα Παχύ Θόλους, μετά τις πληροφορίες για θετική απόφαση του ΚΑΣ σε αίτημα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Έτσι τα Τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων Συκιάδας, Λαγκάδας και Βροντάδου πραγματοποιούν το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 9 το πρωί συγκέντρωση στη διασταύρωση για Θόλος.
Μάλιστα θα κρατήσουν συμβολικά κλειστή την Εθνική οδό Χίου- Καρδαμύλων από τις 9.30 -10.30 το πρωί.
Χίος: Νέες κινητοποιήσεις για το Θόλος μετά τη θετική απόφαση από το ΚΑΣ
Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν αυτοκινητοπομπή προς το κέντρο της πόλης της Χίου με σύνθημα: «Ούτε στο Θόλος, Ούτε πουθενά, Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά».
Θυμίζουν δε ότι «ένα χρόνο μετά συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο του αγώνα», εννοώντας τις κινητοποιήσεις και την άφιξη των δυνάμεων των ΜΑΤ στο νησί για να επιβληθεί δημιουργία Κλειστού Κέντρου στο Αίπος.
Να σημειώσουμε ότι χθες παρά το αίτημα για αναβολή της συζήτησης και προσδιορισμού αυτής στην επόμενη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, από τους επικεφαλής των παρατάξεων των δημοτικών συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων Χίου, το ΚΑΣ συνεδρίασε και έκανε αποδεκτό το αίτημα του υπουργείου Μετανάστευσης. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία Χίου εισηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητικά, λόγω του ότι η περιοχή βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ρημόκαστρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος