Πούτιν: Εκστρατεία παραπληροφόρησης από τη Δύση

Ανταπόκριση Ρωσία: Αχιλλέας Πατσούκας

Σε ομιλία του προς το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Υπηρεσιών Ασφαλείας (FSB) ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση πως προσπαθεί να δυσφημήσει τα ιατρικά επιτεύγματα της Ρωσίας.

“Οι προσπάθειες αποδυνάμωσης της Ρωσία και ένταξης της υπό εξωτερικό έλεγχο, όπως συμβαίνει με ορισμένες πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες είναι εμφανείς”, αυτό υποστήριξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην εναρκτήρια ομιλία του προς το συνέδριο του συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB).

«Αντιμετωπίζουμε τη λεγόμενη πολιτική περιορισμού της Ρωσίας. Δεν πρόκειται για ανταγωνισμό, το οποίο είναι κάτι το αναμενόμενο στις διεθνείς σχέσεις. Πρόκειται για μια συνεπή και αρκετά επιθετική πολιτική που αποσκοπεί να διαταράξει την ανάπτυξή μας, να την επιβραδύνει, να δημιουργήσει προβλήματα μαζί η εξωτερική περίμετρος, προκαλεί εγχώρια αστάθεια, υπονομεύει τις αξίες που ενώνουν τη ρωσική κοινωνία και τελικά αποδυναμώνει τη Ρωσία και την θέτει υπό εξωτερικό έλεγχο, όπως συμβαίνει σε ορισμένες χώρες στον μετα-σοβιετικό χώρο”.

Αναφερόμενος στο ευαίσθητο θέμα, αυτό της τρομοκρατίας, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως: “ παρατηρούμε πως το επίπεδο των παγκόσμιων απειλών, όπως η τρομοκρατία, το διασυνοριακό έγκλημα και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο δεν μειώνεται. Για το λόγο αυτό τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας και προστασίας των πολιτών από εσωτερικές και εξωτερικές απειλές αποτελούν κεντρικό μέλημα της ηγεσίας της χώρας και ύψιστης προτεραιότητας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος