Π. Τσαρούχας: Θα καταθέσουμε και όποιο νέο στοιχείο έχουμε (video)

Λιγότερο από μία ώρα παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Πασχάλης Τσαρούχας, ο οποίος παρέδωσε τους φακέλους με υποθέσεις που αφορούν προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ δεσμεύτηκε πως θα επανέλθει, αν χρειαστεί, να προσκομίσει νεότερα στοιχεία.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείο, τόνισε «το ειδικό χαρακτηριστικό» που έχουν οι φάκελοι που προσκόμισε στην Δικαιοσύνη, εξηγώντας ότι είναι αποκλειστικά για υποθέσεις σεξουαλικής βίας.

«Καταθέσαμε τους φακέλους στον εισαγγελέα, μας ευχαρίστησε για τη συνεργασία και τον ευχαριστήσαμε και εμείς για την πρωτοβουλία του να συνεργαστεί μαζί μας. Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων. Δεν μπορώ να σας πω πόσους φακέλους κατέθεσα ούτε για τις υποθέσεις. Σας εξήγησα μόνο το ειδικό χαρακτηριστικό – τη γενετήσια προσβολή – δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Δεσμευτήκαμε ότι οποιοδήποτε νέο στοιχείο θα το συμπληρώσουμε τους φακέλους».

Ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος αρχικά θα μελετήσει όλες τις επώνυμες καταγγελίες, θα διαπιστώσει σε ποιες περιγράφονται περιστατικά μη παραγεγραμμένα και στη συνέχεια θα ερευνήσει σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να στοιχειοθετηθούν ποινικά αδικήματα και να ασκηθούν διώξεις.

Εκτιμάται ότι οι καταγγελίες που θα παραδοθούν στον εισαγγελικό λειτουργό είναι εκατοντάδες, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως όλες αφορούν σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής βίας που μπορούν να ελεγχθούν ποινικά κυρίως ως προς τους χρόνους παραγραφής, αλλά και ως προς την δυνατότητα συλλογής επιπλέον στοιχείων. Ανάμεσα στους φακέλους που αναμένεται να παραδοθούν θα είναι και κάποιοι που αφορούν την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου ηθοποιού, σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη που εκκρεμεί η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος