Πρύτανης Α.Π.Θ: Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός για να προλάβουμε τη διασπορά

“Mέχρι τώρα το θετικό είναι πως δεν έχουμε εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων, αλλά έχουμε μία σημαντική άνοδο που προκαλεί προβληματισμό στους επιστήμονες και για αυτό πρέπει να προλάβουμε την περαιτέρω διασπορά του ιού”, τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, κ. Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3.  
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε σταθερά επίπεδα, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του Α.Π.Θ, σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

“Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να πούμε ότι μπορούμε να δούμε τις μεταλλάξεις του ιού στα λύματα” επισήμανε ο κ. Παπαϊωάννου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Σε ό,τι αφορά την επιβολή πιο αυστηρών μέτρα, είπε ότι χρειάζονται για να μην υπάρξει εφησυχασμός, ωστόσο αποφασίζουν σχετικά οι ειδικοί, καθώς το επίπεδο των μέτρων αποτελεί  συνάρτηση πολλών παραγόντων, όπως είναι η αύξηση των κρουσμάτων, ο δείκτης θετικότητας και η πίεση στο σύστημα υγείας, παράμετροι που, όπως είπε χαρακτηριστικά, δίνουν μία πολυπαραγοντική εξίσωση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος