Αυξάνονται οι νεκροί του ναυαγίου στη Λέσβο – Τραγικές εικόνες, παιδιά μεταξύ των θυμάτων (vid)

Τραγικές είναι οι εικόνες που εκτυλίσονται απο το βράδυ της Τετάρτης στο Μόλυβο της Μυτιλήνης μετά το νέο ναυάγιο που σημειώθηκε εκεί.

Ο μακάβριος κατάλογος αυξάνεται συνεχώς. Ένδεκα άτομα, μεταξύ των οποίων 5 μικρά παιδιά, ανασύρθηκαν νεκρά την Πέμπτη, 3 νοσηλεύονται στην εντατική Μονάδα του Νοσομείου Μυτιλήνης, ενω αδιευκρίνιστος είναι ακόμα ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται.

Είναι σίγουρα περισσότεροι από τριάντα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων. Συγκλονιστικές στιγμές βιώνουν κάτοικοι και σωστικά συνεργεία που προσπαθούν να βοηθήσουν και ζητούν να μπει τέλος σε αυτή την τραγωδία, ενώ οι εικόνες των μικρών παιδιών που παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή θα στοιχειώνουν για πολύ καιρό την Ευρώπη, που εμφανίζεται διχασμένη για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μερικές χώρες βλέπουν ως μόνη λύση τους φράχτες στα σύνορά τους με την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φ. Μογκερίνι να προειδοποιεί για κίνδυνο της ενότητας αν δεν αντιμετωπιστεί το ζήτημα συνολικά.

Το θέμα ήταν στο επίκεντρο των επαφών της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας με το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φ. Β. Σταινμάγερ, που επισκέπεται σήμερα την Αθήνα.

Κυβέρνηση: Οι εικόνες από τη Λέσβο είναι ενδεικτικές του δράματος που συγκλονίζει την περιοχή

Οι δραματικές εικόνες από την Λέσβο, που έχουν συγκλονίσει όλον τον κόσμο, είναι ενδεικτικές του δράματος που συγκλονίζει την περιοχή μας με την πρωτοφανή προσφυγική κρίση, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Τονίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την φιλοξενία των ανθρώπων αυτών, καθώς και για την οργάνωση της φιλοξενίας, της ταυτοποίησης και της μετεγκατάστασης τους, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι ο αγώνας αυτός είναι αγώνας για να αναδειχτεί το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης, εκεί που άλλοι υψώνουν τις σημαίες της ξενοφοβίας και του ακροδεξιού λαϊκισμού.

Προσθέτουν, τέλος, ότι στην προσπάθεια αυτή, η ελληνική κυβέρνηση περιμένει και την θετική συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί για την ανέξοδη κριτική και τις αμφιλεγόμενες λαϊκιστικές κορώνες που ακούγονται μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετική είδηση: Ταξίδι ζωής και θανάτου προσφύγων – Και παιδιά μεταξύ των 8 νεκρών – 248 διασωθέντες – Πολλοί αγνοούμενοι – Συγκλονιστικές μαρτυρίες (vid)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος