2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής:Εγώ και εσύ μαζί-Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Τη φετινή χρονιά και εν μέσω πανδημίας οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής, έχουν αναλάβει και ασχολούνται με το Πρόγραμμα του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, «Εγώ και εσύ μαζί. Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

“Μετά την ενημέρωση που τους έγινε στόχος μας είναι να αναλάβουν και ορισμένες δράσεις, που είναι και το ζητούμενο. Χρειάζεται να καταλάβουν και να δεχτούν τη διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία ανθρώπων και καταστάσεων, να κατανοήσουν ότι το διαφορετικό, το άλλο είναι αυτό που δίνει ενδιαφέρον και ομορφιά σε οποιοδήποτε περιβάλλον, φυσικό ή κοινωνικό. Είναι καλό να δεχτούν τη διαφορετικότητα μέσα στον στενό κύκλο του σχολείου και της τάξης τους. Είναι, επίσης, χρήσιμο να μάθουν για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Έτσι θα οδηγηθούν στο να νιώσουν Άνθρωποι”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Γυμνασίου.

Και σημειώνεται: “Το πρώτο δικαίωμα με το οποίο ασχολήθηκαν, καθώς το απαιτούν και οι καιροί, είναι το δικαίωμα στην Υγεία. Ως πρώτη πράξη τους αλλά και ως αναγνώριση των θυσιών των νοσοκομειακών μας θεωρείται η συμμετοχή τους σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε το Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, όπου τέθηκαν ερωτήματα σε γιατρούς, σε ψυχολόγους καθώς και στην Συνήγορο του Παιδιού. Στη συνέχεια και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, φιλοτέχνησαν Κάρτες Αλληλεγγύης, τις οποίες στείλαμε στα κεντρικά της Διεθνούς Αμνηστίας, αλλά τις προωθήσαμε και στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Επίσης έγραψαν παραμύθι και δημιούργησαν και βίντεο”.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: “Οι λόγοι που μας οδήγησαν να αναλάβουμε το πρόγραμμα αυτό εμπλέκοντας και τους μαθητές μας είναι αυτοί ακριβώς οι ίδιοι οι μαθητές. Επειδή έχει ουσιαστική σημασία να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ τους, επειδή θεωρούμε ως τον ακρογωνιαίο λίθο την ανάπτυξη αλλά και την αναγνώριση της προσωπικότητας του άλλου, ανεξάρτητα από το χρώμα, το φύλο, την ηλικία, τη γλώσσα, τις πεποιθήσεις, επειδή είναι κοινωνικά απαραίτητο να αναγνωρίζεται και να προστατεύεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος