ΕΡΤ Κομοτηνής:Ειδήσεις της 21ης Οκτωβρίου

Περιφέρεια Αν.Μ.Θράκης
Ανακοίνωση της Περιφέρειας Αν.Μ.Θ. για την Οζώδη Δερματίτιδα

Ανακοίνωση για το θέμα της Οζώδους Δερματίτιδάς εξέδωσε η Περιφέρεια ΑΜΘ: «Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητά μας για την αντιμετώπιση της Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών» αναφέρεται και σημειώνεται μεταξύ άλλων «Δυστυχώς, ακόμα μια φορά, δεν πάρθηκαν εγκαίρως όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποτροπή εισόδου του νοσήματος, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για προληπτικό εμβολιασμό όταν το νόσημα είχε φθάσει στα σύνορά μας με την Τουρκία.»

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση η Περιφέρεια σε άριστη συνεργασία και με δαπάνη των κτηνοτρόφων προωθεί την αγορά της πρώτης παρτίδας των εμβολίων και στη συνέχεια με πιστώσεις από τον προϋπολογισμό της, αγοράζονται άλλες 36.000 δόσεις με τις οποίες εκτιμάται ότι θα καλυφτούν όλες οι Περιφερειακές Ενότητες, πλην της Δράμας. Ταυτόχρονα μετακινεί κτηνιάτρους από όλη την Περιφέρεια και με μια γόνιμη συνεργασία και με ιδιώτες κτηνιάτρους εμβολιάζονται 32.000 βοοειδή μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες.

«Τις ημέρες αυτές παρελήφθησαν άλλες 18.000 δόσεις και φιλοδοξούμε μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας να φθάσουμε τα 45.000 εμβολιασμένα ζώα και ολοκλήρωση του μεγαλυτέρου όγκου των εμβολιασμών έως τα μέσα Νοεμβρίου. Στόχος να εμβολιάσουμε όλα τα βοοειδή στις πληγείσες Περιφερειακές Ενότητες.» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

Γιορτάστηκε χθες με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην Κομοτηνή η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Το πρωί, τελέσθηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. κ. Παντελεήμων και στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν Πολιτικές και Τοπικές Αρχές της περιοχής, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου, εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού χώρου, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, της ένωσης αποστράτων αστυνομικών και λοιπό αστυνομικό προσωπικό, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, καθώς επίσης και πολίτες της περιοχής.

Βουλή
Ερώτηση Αχμέτ Ιλχάν

Να μην παρεμποδίζεται η προσέλευση στην προσευχή της Παρασκευής για τους μαθητές των μειονοτικών δημοτικών σχολείων της Θράκης ζητά με ερώτηση του ο Βουλευτής του Ποταμιού Αχμέτ Ιλχάν.

«Η ακόλλητη τέλεση της θρησκευτικής λατρείας των Μουσουλμάνων μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των μειονοτικών σχολείων της Θράκης, αποτελεί θέμα συνταγματικής τάξης και ισοτιμίας όλων των Ελλήνων πολιτών έναντι του νόμου.» αναφέρει ο θρακιώτης βουλευτής και σημειώνει ότι «Η πρόσφατη απόφαση του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ροδόπης κ. Ηλία Χαντζή για την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των μειονοτικών σχολείων της Ροδόπης και του Έβρου κατά την ημέρα της Παρασκευής, ώστε αυτά να ολοκληρώνουν το πρόγραμμά τους στις 13.30 ή στις 14.00 το μεσημέρι, αναιρεί ουσιαστικά το επί σειρά ετών κατοχυρωμένο δικαίωμα των μαθητών της Μειονότητας, να προσέρχονται ακόλλητα στα Ιερά Τεμένη για την προσευχή της Παρασκευής, την ίδια στιγμή που κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει στην δευτεροβάθμια μειονοτική εκπαίδευση.» Για τους λόγους αυτούς ερωτάται ο υπουργός Παιδείας-Έρευνας και Θρησκευμάτων, εάν προτίθεται να αλλάξει αυτή την απόφαση του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ροδόπης.

Παιδεία
Επίσημη επίσκεψη του πρέσβη της Ρουμανίας στο ΔΠΘ

Επίσημη επίσκεψη στο Δ.Π.Θ. θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη στις έξι το απόγευμα ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα κος Lucian Fatu. Πρόκειται για τη συνέχεια των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού, μεταξύ του Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Καραμπίνη, του Ρουμάνου Πρέσβη στην Αθήνα και του Ρουμάνου Υπουργού Παιδείας, αλλά και της επίσκεψης από τη μορφωτική ακόλουθο της Ρουμάνικης Πρεσβείας Anca Chisalita στο Δ.Π.Θ. μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Εθελοντές/τριες από το ΔΠΘ στη Σάμο για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης

Το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ απέστειλε έξι φοιτητές και φοιτήτριες για μια εβδομάδα για προσφορά εθελοντικής εργασίας, προκειμένου να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες του Δήμου Σάμου στη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Οι φοιτητές πλαισιώνονται από τον Πρόεδρο και ένα μέλος ΕΤΕΠ του Τμήματος. Εκτός από την άμεση εμπλοκή τους στη διαχείριση των τρεχουσών αναγκών των αιτούντων ασύλου, οι εθελοντές/τριες συμμετέχουν και στην οργάνωση εργαστηρίου (workshop) για την προσφυγική κρίση, με τη συμμετοχή της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες.

Η μετάβαση των εθελοντών από την Αλεξανδρούπολη στη Σάμο είναι χορηγία της AegeanAirlines, τη διαμονή τους φροντίζει ο Δήμος Σάμου, ενώ τα λοιπά έξοδα καλύπτονται από την Εταιρία Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας του ΔΠΘ.

Πολιτισμός
Αυτοπροσωπογραφία στην Ξάνθη

Ραντεβού με την «Αυτοπροσωπογραφία» δίνουν την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 20.00 το βράδυ στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης οι φίλοι της ΦΕΞ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος προσωπογραφίας που αποτυπώνει το σημαντικότερο πρόσωπο, τον ίδιο τον καλλιτέχνη.
Υπεύθυνη της εκδήλωσης θα είναι η Κική Χριστοδούλου, ιστορικό τέχνης – μουσειολόγο.

Εκδήλωση για την οικογένεια

Η παρουσίαση του θέματος <> από τον π. Ανδρέα Γκατσέλη Θεολόγο – της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού Κύπρου θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού Αγίας Βάρβαρα στην Κομοτηνή.

Αστυνομικό Δελτίο
Κομοτηνή: Συλλήψεις για ναρκωτικά

Συνελήφθη, στην Κομοτηνή 37χρονη ημεδαπή διότι κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, επιχείρησε να προμηθεύσει 43χρονο κρατούμενο, με μία (1) συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους 7 γραμμαρίων, την οποία είχε επιμελώς κρυμμένη στα ρούχα του ανήλικου παιδιού τους. Η πράξη της όμως έγινε αντιληπτή από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.

Σε έρευνα που ακολούθησε από αστυνομικούς των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών των Τμημάτων Ασφαλείας Κομοτηνής και Καβάλας, στην οικία της 37χρονης στην Καβάλα και στο όχημα που επέβαινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Σημειώνεται ότι ο 43χρονος είναι έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος