Σ. Κοντονής στο Πρώτο Πρόγραμμα: Ηπιότερες ποινές στη Χ.Α λόγω του νέου ποινικού κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ(audio)

Εγώ δεν συμμετέχω ούτε σε τάσεις ούτε σε φράξιες ούτε σε στείρες αντιπαραθέσεις, όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξα πολύ μόνος και για όλα αυτά παραιτήθηκα από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει απόσταση του κόμματος από την κοινωνία , ανέφερε μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα, την εκπομπή GPS και τον Θάνο Σιαφάκα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο κ. Κοντονής μίλησε για εσωστρέφεια που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και  πως για την απόφασή του να παραιτηθεί από την ΚΕ είχε ενημερώσει τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Παρ΄όλα αυτά παραμένω μέλος του κόμματος ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

Σε ό,τι αφορά στην απόφασή του δικαστηρίου για τη Χ.Α. ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε τη διαφωνία του σχετικά με σημεία του νέου ,τότε (επί ΣΥΡΙΖΑ ) ποινικού κώδικα, τονίζοντας μεταξύ άλλων  και σε σχέση με τη Χ.Α. ότι η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι, πλέον, η ίδια με αυτή του μέλους ή πως δεν υπάρχει ποια η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, κάτι που είναι προβληματικό, γι΄αυτό και υπήρξε η αντικατάστασή μου , εξήγησε.

“Το γιατί συνέβησαν αυτά, ρωτήστε άλλους”, ανέφερε ο κ. Κοντονής. “Το δικαστήριο δεν θα επιβάλλει κάποιες παρεπόμενες ποινές λόγω των διατάξεων του νέου ποινικού κώδικα, σημείωσε  ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ”.

Σχετική είδηση: Σ. Κοντονής: Παραίτηση από Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ – Διαφωνία για ΣΥΡΙΖΑ και Ποινικό Κώδικα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος