Ερντογάν: Η Τουρκία είναι οικοδεσπότης και όχι μουσαφίρης στην Μεσόγειο

«Δεν θα επιτευχθεί ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο όταν η προσπάθεια αφήνει εκτός την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους» ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε συνέδριο κατά το οποίο η επωδός του Τούρκου προέδρου ήταν ότι “στη Μεσόγειο δεν είμαστε μουσαφίρηδες, αλλά οι ιδιοκτήτες”.

«Πίσω από τις προβοκάτσιες στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος πριν από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παίζοντας μάλιστα το χαρτί του προσφυγικού ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε: «Κάποιοι μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων».

“Αρμενικές δυνάμεις κατοχής”

Την ώρα που μαίνονται οι μάχες για το Ναγκόρνο Καραμπάχ και η Αρμενία κατηγορεί την Τουρκία για νέα παρέμβαση με 4.000 μαχητές από τη βόρεια Συρία, ο Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε το Ερεβάν να αποχωρήσει άμεσα από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν, στα οποία έχει εισβάλει, κάνοντας λόγο για «κατοχή».

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, τόνισε ότι οι  αναμενόμενες συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας θα έχουν οδικό χάρτη όχι μόνο για ζητήματα υφαλοκρηπίδας και θαλάσσιων ορίων, αλλά και για τα νησιά και τον εναέριο χώρο.

ΕΡΤ1-Ανταπόκριση: Αριάννα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος