Α. Μακεδονία – Θράκη: Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου -“παρωδία” λέει η “Περιφερειακή Σύνθεση”

Για μία συνεδρίαση – “παρωδία” κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η “Περιφερειακή Σύνθεση” η περιφερειακή παράταξη με επικεφαλής τον Χριστόδουλο Τοψίδη καταλογίζει την ευθύνη στον Περιιφερειάρχη και την διοίκηση της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

“Η παράταξή μας, προκάλεσε την συγκεκριμένη συνεδρίαση θέτοντας πέντε θέματα ουσίας, που θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί εδώ και μήνες στο ύψιστο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας. Ο κύριος Μέτιος με τους συνεργάτες του, προκειμένου να κρύψουν την ένδεια τους, «παραγέμισαν» την διάταξη με 17 επιπλέον θέματα, πολλά εκ των οποίων προσπάθησαν να τα «περάσουν» εφαρμόζοντας πολιτικάντικους τακτικισμούς που περιποιούν ντροπή για τον θεσμό της αυτοδιοίκησης.” αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται:” Στη συνεδρίαση, ο ίδιος ο Περιφερειάρχης παραδέχτηκε ότι όσον αφορά την απορρόφηση του ΠΕΠ, η ΑΜΘ κατατάσσεται «11η ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες» αναγνωρίζοντας το μείζον πρόβλημα και λέγοντας ότι υπάρχει υστέρηση στο συγκεκριμένο θέμα. Μόνο που δεν αναλογίστηκε τι σημαίνει αυτό για την κοινωνία και τους πολίτες.”

Α. Μακεδονία – Θράκη: Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου  -“παρωδία” λέει η “Περιφερειακή Σύνθεση”Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Ετέθη σοβαρό ζήτημα για την κτηνοτροφική οικονομία της Περιφέρειας μας και ο κύριος Μέτιος αρκέστηκε να πει ότι σχεδιάζει συνεδρίαση του οργάνου σε δύο ή τρεις μήνες από σήμερα, χωρίς να τον ενδιαφέρει η έως τότε επιβίωση των κτηνοτρόφων μας. Ζητήσαμε τη σύνταξη ολοκληρωμένου πλαισίου προτάσεων προς τη Διακομματική Επιτροπή για την «Ανάπτυξη της Θράκης» και είδαμε την πλήρη ασυνεννοησία του Χρήστου Μέτιου με τον Κωστή Σιμιτσή με τον δεύτερο να «σέρνει» τον Περιφερειάρχη σε συνθηκολόγηση, προκειμένου – προφανώς- να μην διαρραγεί η εύθραυστη διοικητική τους ισορροπία. Τελικά, ο κύριος Μέτιος παραδέχτηκε για πρώτη φορά δημόσια ότι η Επιτροπή πρέπει να αφορά όλη την Περιφέρεια αν και δεν μπόρεσε να αντιληφθεί την ανάγκη επεξεργασίας ενιαίων προτάσεων για την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δεν αξίζει στην Περιφέρεια μας, να τελεί υπό την ομηρία ενός πολιτικού προσώπου που στερείται έμπνευσης, τόλμης, αποφασιστικότητας και κυρίως στερείται διάθεσης και όρεξης για δουλειά. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμα. Παρά ταύτα, η παράταξή μας παραμένει σταθερά στις επάλξεις παλεύοντας για τους πολίτες και την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος