Κ. Σπίγγος: Να περιορίσουμε τις εστίες υπερμετάδοσης

Στα 124 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού, πανελλαδικά, σύμφωνα με την επίσημη ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ, για την Τετάρτη 5 Αυγούστου.
Από αυτά τα 15 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας ενώ σε ότι αφορά τη γεωγραφία ανά περιφέρεια πρώτες έρχονται οι περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης με 22 κρούσματα. Στην Κέρκυρα χθες ανακοινώθηκε ένα κρούσμα που ανεβάζει το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο νησί, από την 1η Ιουλίου, στα 48.

Στην τοπική κοινωνία έχει προκληθεί ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες κυρίως σε νεαρά άτομα πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα και διατυπώθηκαν φόβοι για ενδεχόμενα σκληρά μέτρα καθολικής απομόνωσης.

“Δεν υπάρχει κίνδυνος για ένα τοπικό λοκ ντάουν παρά μόνο αν παρατηρηθεί συνεχιζόμενη και εκθετική αύξηση των κρουσμάτων”. Αυτό εκτιμά ο γιατρός – μέλος της ομάδας λοιμώξεων του Ιατρικού Συλλόγου Κώστας Σπίγγος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ο κ. Σπίγγος τονίζει ότι “πριν από οποιαδήποτε απόφαση οφείλουμε πρώτα να εξετάσουμε αν τα κρούσματα είναι ανεξέλεγκτα ή όχι. Από τη στιγμή που ανήκουν σε γνωστή αλυσίδα μετάδοσης και μπορούν να απομονωθούν και να ληφθούν επιμέρους μέτρα, περιορίζοντας τις εστίες υπερμετάδοσης ας μη συζητάμε για πιο εντατικά μέτρα αλλά από την άλλη πλευρά ούτε και να υπάρξει εφησυχασμός”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος