Ιαπωνικό startup ανέπτυξε «έξυπνες» προστατευτικές μάσκες που επικοινωνούν και μεταφράζουν

Το Ιαπωνικό startup ρομποτικής, Donut Robotics ανέπτυξε μια «έξυπνη μάσκα» που συνδέεται στο διαδίκτυο, μπορεί να μεταδώσει μηνύματα και να τα μεταφράσει από τα ιαπωνικά σε οκτώ γλώσσες.

Η C-mask, όπως ονομάζεται, εφαρμόζεται όπως οι απλές προστατευτικές μάσκες προσώπου και συνδέεται μέσω Bluetooth με μια εφαρμογή για smartphone και ταμπλέτα, που μπορεί να μεταγράψει ομιλία σε μηνύματα κειμένου, να κάνει κλήσεις ή να ενισχύσει τη φωνή του χρήστη.

Το startup συγκέντρωσε 28 εκατομμύρια γιεν (230.000 ευρώ) για την ανάπτυξη της μάσκας, πουλώντας μετοχές του μέσω του ιαπωνικού ιστότοπου crowdfunding, Fundinno.

Ιαπωνικό startup ανέπτυξε «έξυπνες» προστατευτικές μάσκες που επικοινωνούν και μεταφράζουν

«Αυξήσαμε τον αρχικό μας στόχο για 7 εκατομμύρια γιεν μέσα σε τρία λεπτά και σταματήσαμε μετά από 37 λεπτά όταν φτάσαμε στα 28 εκατομμύρια γιεν», δήλωσε ο Τaisuke Οno, διευθύνων σύμβουλος του startup.

«Εργαστήκαμε σκληρά για χρόνια για να αναπτύξουμε ένα ρομπότ και χρησιμοποιήσαμε αυτήν την τεχνολογία για να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που ανταποκρίνεται στον τρόπο με τον οποίο ο κορονοϊός έχει αλλάξει την κοινωνία», δήλωσε ο Οno. Οι πρώτες 5.000 μάσκες της Donut Robotics θα αποσταλούν σε αγοραστές στην Ιαπωνία από τον Σεπτέμβριο, και η εταιρεία ελπίζει να πουλήσει και στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Η μάσκα θα κοστίζει περίπου 32 ευρώ.

ΠΗΓΗ: DesignBoom, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος