Κέρκυρα: “Βολές” Μπιάγκη κατά Θεοχάρη

Σε γραπτή δήλωση του με τον τίτλο “Σας ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ, που μας “σώσατε”, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης αναφέρεται στις κατευθύνσεις του υπουργείου τουρισμού για τη διασφάλιση της διαχείρισης πιθανού κρούσματος επισκέπτη που θα χρήζει περιορισμό για την αποφυγή διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Ο κος Μπιάγκης μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι “με καθυστερημένο σχεδιασμό, χωρίς ουσιαστικό πλάνο, με προτάσεις κατώτερες των περιστάσεων, εξαγγέλλει μέτρα που υποδηλώνουν προχειρότητα γεμίζοντας με ανασφάλεια τους ανθρώπους του τουριστικού κλάδου.”

Ο βουλευτής υπογραμμίζει ακόμα ότι “μπροστά στο αδιέξοδο και τον τραγελαφικό σχεδιασμό, Ενώσεις Ξενοδόχων, από την Σαντορίνη μέχρι την Κρήτη, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να βρουν κατάλληλο κατάλυμα και να χρηματοδοτήσουν τη λειτουργία του, στη βάση της βέλτιστης λύσης για το τουριστικό προϊόν και τους εργαζόμενους που θα σηκώσουν το βάρος μιας τέτοιας λειτουργίας. Κι έρχεται, μετά από όλα αυτά, η χθεσινή ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Τουρισμού και Υγείας για τη δημιουργία δωματίων – χώρων απομόνωσης – για περιπτώσεις φιλοξενίας επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19. Μια λύση που συμπληρώνει (υποτίθεται) τη δημιουργία του ανύπαρκτου πλέγματος ξενοδοχείων καραντίνας. Κι έτσι, υποχρεώνονται όλοι πλέον οι επιχειρηματίες του τουρισμού, να διαθέσουν δωμάτια για τη φιλοξενία κρουσμάτων. Η συγκεκριμένη διάταξη όχι μόνο πλήττει βάναυσα τους επιχειρηματίες που θα θέσουν σε λειτουργία τις επιχειρήσεις τους, αλλά θέτει σε κίνδυνο το σύνολο των εργαζομένων σ’ αυτές, βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στα όνειρα και τις ελπίδες των ανθρώπων του κλάδου για μια (έστω και μισή) τουριστική σεζόν που θα μπορούσε να προσφέρει κάποια έσοδα στα ταμεία των επιχειρήσεών τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος